Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéf izraelskej diplomacie Kac označil OSN za protiizraelskú organizáciou

Jisrael Kac
Jisrael Kac (Zdroj: SITA/AP Photo/Bebeto Matthews)

TEL AVIV – Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac v sobotu vyhlásil, že Organizácia Spojených národov (OSN) sa pod vedením jej generálneho tajomníka Antónia Guterresa stala "protiizraelskou organizáciou". Informujeme na základe správy agentúry AFP.

"Pod jeho (Guterresovým) vedením sa z OSN stala antisemitská a protiizraelská organizácia, ktorá chráni a podporuje teror," vyhlásil prostredníctvom sociálnej platformy X izraelský minister zahraničných vecí Kac. Generálny tajomník OSN v sobotu počas návštevy hranice Egypta a Pásma Gazy vyhlásil, že svet už videl dosť vojnových hrôz, a vyzval na zastavenie bojov, aby do oblasti mohla prúdiť humanitárna pomoc.

Izrael spustil ofenzívu v Pásme Gazy ako odvetu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu potvrdil svoj úmysel pokračovať v útoku na mesto Rafah, kam sa pred bojmi v ostatných častiach Pásma Gazy uchýlilo obyvateľstvo tejto enklávy. Urobil tak napriek varovaniam, že tento krok spôsobí civilnému obyvateľstvu masové straty a zhorší humanitárnu krízu v Pásme Gazy. Izrael spustil ofenzívu v Pásme Gazy ako odvetu za útoky militantov z palestínskeho hnutia Hamas na juh Izraela zo 7. októbra. Počas ofenzívy zahynulo 32.070 Palestínčanov, uviedli zdravotnícke úrady na území pásma ovládanom Hamasom. Militanti tohto hnutia zabili pri spomínanom útoku na Izrael približne 1200 ľudí a niekoľko stoviek odvliekli do zajatia.

Viac o téme: OSNIzraelJisrael Kac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu