Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Spolková rada v Nemecku schválila čiastočnú legalizáciu marihuany

Švajčiarsky Lidl začal predávať konope.
Švajčiarsky Lidl začal predávať konope. (Zdroj: gettyimages.com, Reprofoto/Lidl Swiss)

Berlín 22. marca (TASR) - Horná komora nemeckého parlamentu, Spolková rada (Bundesrat), v piatok schválila návrh zákona, ktorý legalizuje marihuanu pre vlastnú spotrebu za dodržania určitých podmienok, informuje agentúra DPA.

Dolná komora (Bundestag) návrh odobrila ešte vo februári a podpísať ho teraz musí prezident Frank-Walter Steinmeier. Do platnosti vstúpi od 1. apríla. Plnoletým osobám povolí pestovanie a vlastníctvo malého množstva marihuany pre vlastnú potrebu.

archívne video

Muž predával v Bánovskom okrese marihuanu: Hrozí mu desať rokov väzenia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

Povolených bude maximálne 25 gramov a v jednej domácnosti bude možné mať najviac tri rastliny a 50 gramov konope. Fajčenie marihuany bude zakázané okrem iného v školách či na športoviskách a v okruhu 100 metrov od ich vstupného priestoru. Zákon presadzoval spolkový minister zdravotníctva Karl Lauterbach. Označil ho za príležitosť chrániť mladú generáciou pred konzumom a čiernym trhom prostredníctvom dekriminalizácie a lepšej osvety.

Viac o téme: ZákonLegalizáciaNemeckoMarihuanaSpolková rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu