Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ruský poslanec sa vyhráža Francúzsku: Atómová bomba je v Paríži za niečo viac ako dve minúty

Piotr Tolstoj sa vyhráža Francúzsku.
Piotr Tolstoj sa vyhráža Francúzsku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Heinz-Peter Bader)

MOSKVA - Vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona o možnom vyslaní západných pozemných jednotiek na Ukrajinu stále vyvolávajú v Rusku rozruch. Poslanec Dumy Piotr ​​Tolstoj teraz vyslovil ďalšiu jadrovú hrozbu.

Pre Rusko je v súčasnosti Francúzsko jedným z najväčších nepriateľov na Západe. Prezident Emmanuel Macron sa nedávno vyslovil za vyslanie vlastných vojakov na Ukrajinu. Viacerí kremeľskí propagandisti už hromžili, že to považujú za hrozbu. K tejto kritike sa pridal aj poslanec Dumy Piotr ​​Tolstoj. A na oplátku odpovedal vlastnou hrozbou.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 757 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Piotr Tolstoj sa vyhráža Francúzsku

Pre francúzsku televíziu BFMTV povedal: "Počúvajte, mám rád Francúzsko, mám rád kultúru. Naozaj ľutujem, že nemôžem vziať svoje deti do Louvru... ukázať im Paríž." Reportér sa spýtal: "Áno, pretože v súčasnosti by ste radšej poslali atómovú bombu do Paríža, hovoríme o tom?" Tolstoj odpovedal: "Samozrejme." Redaktor sa napokon spýtal Putinovho spojenca na to, že ruská štátna televízia už urobila výpočty o tom, ako dlho bude trvať, kým jadrová raketa dorazí do Paríža. Chcel od Tolstého vedieť: "Dve minúty?" Odpovedal: "Nie dve minúty, trochu viac."

Spojenec Putina by zabil všetkých francúzskych vojakov na Ukrajine

Piotr ​​Tolstoj ale priznal, že Rusko by o niečom takom určite uvažovalo. "Počítame, pretože, ako viete, zabezpečenie vlastnej bezpečnosti je pre Rusko historicky dôležité. A ak krajiny NATO vrátane Francúzska chcú vstupom do NATO rozmiestniť rakety na našich hraniciach a umiestniť ich na Ukrajine, potom je to neprijateľné pre nás." Vyhrážal sa tiež, že zabije všetkých francúzskych vojakov, ktorí vkročia na ukrajinskú pôdu. A tiež tvrdil: "Vy Francúzi vyvolávate tretiu svetovú vojnu."

Viac o téme: RuskoFrancúzskoJadrový útokPiotr Tolstoj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu