Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri pobreží Japonska sa prevrátil tanker s chemikáliami: Je najmenej osem obetí

Juhokórejský tanker prevrátený pri ostrove Mutsure
Juhokórejský tanker prevrátený pri ostrove Mutsure (Zdroj: SITA/AP/Kyodo News)

TOKIO - Osem ľudí zahynulo pri nehode juhokórejského tankera s chemikáliami, ktorý sa prevrátil pri pobreží na juhozápade Japonska. Oznámila to v stredu japonská pobrežná stráž, informuje správa agentúry AP.

Tanker prevážal kyselinu akrylovú, pričom zatiaľ nie je známe, či sa pri nehode vyliala do mora. Posádku plavidla tvorili dvaja Juhokórejčania, osem Indonézanov a jeden Číňan. Dosiaľ sa podarilo zachrániť šesť osôb, po zvyšných pobrežná stráž stále pátra. 

archívne video

Nehoda na bratislavskej diaľnici D1 (Zdroj: Tip čitateľa)

Posádka v stredu skoro ráno miestneho času pobrežnej stráži hlásila, že plavidlo sa nakláňa a požiadala o pomoc. Nachádzala sa pri ostrovčeku ležiacom neďaleko ostrova Honšu. Príčina prevrátenia tankeru nebola bezprostredne známa.

Miestne úrady potvrdili, že jeden člen posádky je nažive a pobrežná stráž naďalej pátra po dvoch nezvestných ľuďoch. Prevrátený tanker prevážal 980 ton kyseliny akrylovej. Dosiaľ sa nepotvrdilo, či sa pri nehode vyliala do mora. Na lodi sa nachádzala 11-členná posádka. Tanker hlásil problémy v stredu ráno miestneho času pri malom japonskom ostrove Mucure na juhozápade krajiny. Príčina prevrátenia lode zatiaľ nebola známa.

Viac o téme: PobrežieNezvestníChemikálieJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu