Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tajomný prípad: Študentka sa prebudila bez dychu a vážne zranená! Nikto si nevie vysvetliť, čo sa stalo

Študentka si na nič nepamätá.
Študentka si na nič nepamätá. (Zdroj: Facebook)

WASHINGTON - Americkú študentku našli v bezvedomí a zranenú v jej izbe. Jej otec je presvedčený, že je za tým zločin. Ani viac ako tri mesiace po incidente nie je jasné, čo sa presne stalo.

Keď sa Isabella Willinghamová (21) z amerického štátu Kentucky prebudila v nemocnici, nič si nepamätala. Jej telo je pokryté reznými ranami a modrinami. Chýbali jej umelé nechty. Akoby ich niekto strhol.

archívne video

Chrapúnstvo v priamom prenose! Namiesto pomoci bezvládneho kolobežkára okradol (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Večer predtým jej rodine zavolali z univerzity, kde 21-ročná študovala. Povedali, že Isabella pravdepodobne vypadla z poschodovej postele a teraz ju prevážajú do nemocnice. Spolubývajúca ju našla v bezvedomí na podlahe jej izby. Záchranárom môže Isabelle vďačiť za svoj život. Pretože mladá žena prestala dýchať na 23 minút. Isabella musela zostať v nemocnici dva týždne, aby sa zotavila zo zranení.

21-ročná žena stále trpí kvôli záhadnému incidentu dodnes. „Z toho dňa si na nič nepamätá. Tiež si nepamätá deň predtým, keď som ju priviedol späť do kampusu. Zabudla na niekoľko vecí, ktoré sa stali počas semestra,“ hovorí jej otec Andy Willingham (59) pre NBC News. Jeho dcéra nemala v minulosti žiadnu duševnú chorobu ani sebapoškodzovanie, dodal.

"Univerzita sa snaží túto záležitosť ututlať"

Viaceré americké médiá informovali o prípade z Kentucky, ku ktorému došlo koncom novembra. Ani po mesiacoch však nie je jasné, čo sa s 21-ročnou študentkou v tú noc stalo. Jej otec si je naopak istý: Niekto spôsobil tieto zranenia jeho dcére. „To, čo sa jej stalo, bolo čisté mučenie,“ hovorí. Isabella sa dodnes bojí o svoju bezpečnosť a je na terapii. Otec pochybuje o teórii, že jeho dcéra mohla vypadnúť z poschodovej postele. Je presvedčený, že mriežka pred matracom mala zabrániť pádu. Lekári v nemocnici mu tiež povedali, že zranenia naznačujú týranie alebo bitie.

Otec Willingham požaduje odpovede - a obviňuje univerzitu. „Univerzita sa snaží celú záležitosť ututlať. Viac im ide o ochranu svojej povesti, než o to, aby robili správnu vec, chránili študentov a hľadali odpoveď.“ Kampus bol o incidente informovaný až po mediálnej správe miestnych novín. Univerzita vtedy oznámila, že sa domnieva, že študentom nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Ako tvrdí otec, nebola žiadna výzva, aby všetci študenti predložili informácie o Isabellinom prípade. Keď sa sťažoval vedeniu univerzity, vraj mu odpovedali, že veria, že urobili všetko, čo mohli.

Keď ju skontaktovala miestna televízna stanica, univerzita uviedla, že v súčasnosti nemôže poskytnúť žiadne ďalšie informácie. Škola spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Zodpovedný šerif tiež pre NBC News povedal, že nemôže komentovať prebiehajúce vyšetrovanie.

Viac o téme: ZranenieŠtudentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu