Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

TRAGÉDIA na dovolenke: Do turistov vpálilo AUTO! Zranených je najmenej päť ľudí, polročné dieťa neprežilo!

V meste Playa Blanca na Lanzarotte (Kanárske ostrovy) došlo k tragickej nehode. Zobraziť galériu (2)
V meste Playa Blanca na Lanzarotte (Kanárske ostrovy) došlo k tragickej nehode. (Zdroj: Facebook/Isla Sin Corrupción/JuanfranPrensa)

PLAYA BLANCA – Na jednom z Kanárskych ostrovov došlo k veľkej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranilo najmenej päť turistov. Okrem toho sa tu odohrala aj tragédia, keď len polročné bábätko prišlo o život. Nehodu spôsobila nevhodná jazda, kedy osobné vozidlo vyšlo na chodník a vrazilo do skupiny anglických turistov.

archívne video

Po ceste sa pohybovalo teľa v reflexnej veste (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Na ostrove Lanzarotte (Kanárske ostrovy) došlo v pondelok dňa 11. marca k veľkej dopravnej nehode. Niečo po 18:20 miestneho času vyšlo náhle jedno z osobných vozidiel na chodník a vrazilo do skupiny turistov. Incident sa odohral na Archipiélago Avenue v turistickom meste Playa Blanca v južnej časti ostrova. Ako informovalo RTVE, prvotné informácie hovorili o minimálne deviatich zranených.  

Úmrtie 

Nehodu mala na svedomí vodička, ktorá z doteraz nezistených príčin stratila kontrolu nad vozidlom a vyšla na chodník. Prípad je v štádiu vyšetrovania. S určitosťou sa potvrdila jedna a veľmi zdrvujúca správa. V skupinke turistov bol aj 5-mesačné dievčatko, ktoré nehodu neprežilo. 

Po nehode boli na miesto privolané záchranné zložky. Dve osoby boli vo veľmi vážnom stave. Jednu presunuli sanitkou do nemocnice v Arrecife a druhú helikoptérou do Las Palmas de Gran Canaria. Ďalší traja ľudia mali utrpieť menej závažné zranenia. I keď sa hovorí o britských turistoch, polícia ešte nevyhlásila oficiálne stanovisko ich národnosti.  

Mnoho volaní o pomoc 

Britský denník Daily Mail píše, že k nehode došlo pri Hoteli Flamingo. Vodička mala povedať polícii, že mala problém s riadením. Počas včerajšieho vyšetrovania sa vylúčil pokus o teroristický čin. Hovorca miestneho núdzového centra sa k incidentu vyjadril nasledovne: "S určitosťou môžeme zatiaľ potvrdiť len smrť 5-mesačného dieťaťa a niekoľko zranených. Dve ženy boli vo vážnom stave a záchranári ich previezli do nemocníc. Ďalší traja turisti utrpeli menej závažné zranenia. Problémom boli najmä poranenia v oblasti dolných končatín. Celkovo sme na miesto incidentu povolali sedem sanitiek a po prvotnom ošetrerní pre jednu zo zranených aj helikoptéru. Prvých tisíc volaní na tiesňovú linku sa týkalo páve tejto nehody."

K incidentu sa vyjadrila aj miestna radnica Yaiza: "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť a súcitime s obeťami a rodinami, ktoré boli nejakým spôsobom zatiahnuté do dnešného incidentu v Playa Blanca. V stredu a štvrtok (13. a 14. marca) vyhlásila radnica dni smútku"  Len deň po spáchaní nehody sa na sociálnych sieťach objavila správa, že vodička (23), zrejme tiež britskej národnosti, ešte nebola postavená pred súd. Z ďalšieho vyšetrovania sa zistilo, že počas jazdy bola pod vplyvom drog a alkoholu. 

Viac o téme: NehodaDieťaTragédiaTuristiúmrtieDopravná nehodaŠpanielskoKanárske ostrovyPlaya BlancaKrimiLanzarotte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu