Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Raketový útok blízko libanonskej hranice zabil cudzinca, tvrdia izraelskí záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg)

JERUZALEM - Jeden zahraničný pracovník prišiel o život a najmenej sedem ďalších utrpelo zranenia pri raketovom útoku v Izraeli neďaleko hraníc s Libanonom, oznámili izraelskí zdravotníci. Ide o najnovšie obete cezhraničného ostreľovania popri spoločnej hranici, trvajúceho už celé mesiace.

 Izraelská záchranná služba Magen David Adom (Červená Dávidova hviezda) vo vyhlásení uviedla, že protitanková strela zasiahla na izraelskom území "zahraničných pracovníkov, ktorí pracovali na plantáži". Zabila jedného muža a zranila najmenej sedem ďalších.Služba spresnila, že zranené osoby sú všetko indickí muži - tridsiatnici. Občianstvo zabitej osoby však neoznámila.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Izraelská armáda uviedla, že strela smerujúca z Libanonu zasiahla "mnoho civilistov", ktorých vrtuľníkmi prepravili do nemocnice.K útoku došlo blízko malej poľnohospodárskej komunity Margaliot na hranici, doplnila izraelská armáda. Dodala, že pri odvetnom údere "zasiahla zdroj odpálenia" strely v Libanone.

Izraelská armáda a libanonskí militanti sa od 7. októbra, keď vypukla vojna v palestínskom Pásme Gazy, takmer denne navzájom ostreľujú. Vojnu spustil 7. októbra masívny útok militantov z hnutia Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy, na územie Izraela.Ostreľovanie popri izraelsko-libanonskej hranici vyhnalo z domovov desaťtisíce ľudí na oboch stranách a pripravilo o život najmenej 296 ľudí v Libanone, väčšinou militantov z hnutia Hizballáh, ale aj 46 civilistov, uvádza AFP. V Izraeli bolo zabitých desať vojakov a sedem civilistov.

Viac o téme: ZáchranáriHraniceRaketový útokLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu