Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Dráma a smrť v priamom prenose! Veľkolepá šou pri predstavovaní mosta sa zmenila na tragédiu: Hlásia mŕtvych

Tragédia v Holandsku Zobraziť galériu (2)
Tragédia v Holandsku (Zdroj: X/JohnI, don)

AMSTEDRAM - Dvaja ľudia zomreli a dvaja sú zranení po páde časti mostnej konštrukcie budovanej cez kanál na východe Holandska. Príčiny pádu oblúka v meste Lochem má zistiť začaté vyšetrovanie. O nešťastí podľa agentúry AFP informovali holandské úrady.

Dnes boli na stavbu pozvaní novinári a nachystané boli dva žeriavy. Dvíhali jeden oblúk mosta a mali ho umiestniť do priestoru nad vodným tokom. Keď ale bola oceľová konštrukcia najvyššie, laná sa odtrhli a diel s odhadovanou hmotnosťou 160 ton spadol. Zasiahol tiež robotníkov, ktorí čakali, aby pripevnili časť oblúka, píše server De Telegraaf.

archívne video

Výstavba plavebnej komory Rohatec/Sudoměřice pri Skalici (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

"Som nesmierne šokovaný tým, čo som videl, čo sa stalo pred mojimi očami. Mám hlboké obavy o zamestnancov spoločnosti BAM, ktorí tam vykonávali svoju prácu. V tejto chvíli nie je príliš jasné, čo presne sa stalo, ale nevyzerá to dobre," povedal denníku Stentor stavbyvedúci Max Schurink.

Most cez kanál Twente stavia spoločnosť BAM Infra Nederland. Tá o konštrukcii uviedla, že oblúkový most bude 140 metrov dlhý, 12,5 metra široký a 25 metrov vysoký. Prvé časti oceľového mosta boli na miesto dopravené na začiatku februára, stavba mala pokračovať dnes.

Obrovská tragédia zasiahla holandského premiéra Marka Rutteho. "Tragické správy o vážnej nehode v Locheme, kde došlo k dvom úmrtiam a dvom zraneniam po páde časti mosta. Príbuzným a všetkým zúčastneným prajem veľa síl," napísal na sociálnej sieti X.

Viac o téme: StavbaMostPádObeteHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu