Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hviezda, ktorej rozkrok bude navždy zapísaný v histórii, sa pustila do volieb: Toto sa Trumpovi páčiť nebude

Sharon Stone sa vyjadrila k Donaldovi Trumpovi.
Sharon Stone sa vyjadrila k Donaldovi Trumpovi. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

BERLÍN - Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý sa znovu uchádza o prezidentskú funkciu, by mal sedieť do konca života vo väzení. V Berlíne, kde sa koná medzinárodný filmový festival Berlinale, to v pondelok agentúre DPA povedala americká herečka Sharon Stone. Kritizovala zároveň nedostatočné vzdelanie americkej spoločnosti, čo podľa nej zneužívajú niektorí politici.

Šesťdesiatpäťročná herečka, ktorú najviac preslávil erotický thriller Základný inštinkt z roku 1992, sa domnieva, že Trump by mal "zvyšok svojho života stráviť vo väzení". Poukázala na početné trestné stíhanie a prehrešky favorizovaného republikánskeho uchádzača o Biely dom.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Podľa Stone sa mnoho rokov vyskytovali politici, ktorí "potláčali vzdelanie más". Ľudia preto podľa nej "nie sú dostatočne vzdelaní, aby pochopili, že s nimi niektorí politici manipulujú, že ich využívajú a okrádajú". Herečka sa domnieva, že chýbajú "premýšľaví, intelektuálni politickí lídri", ktorí by vedeli obyvateľstvo v krízových časoch upokojiť.

"Tak teraz máme tieto osoby, ktoré sú veľmi samoľúbe a pokúšajú sa pôsobiť chaos, vyvolávať vojny a ochromovať vlády," povedala Stone. To všetko podľa nej vyviera z "individuálnej a osobnej lakomosti, lačnosti a značného nedostatku poctivosti".

Hollywoodska ikona v pondelok večer vystúpila na špeciálnom večeri s premietaním filmu Casino v berlínskom divadle Theater des Westens. Pri tejto príležitosti spomínala na začiatky svojej hereckej kariéry. V rozhovore s televíznym moderátorom Alim Aslanom tiež oznámila nové filmové projekty. Čoskoro sa má napríklad objaviť v úlohe matky vo filme s herečkou Blake Lively.

V berlínskej galérii Deschler sú od soboty do 18. mája na výstave nazvanej Totem k videniu v európskej premiére aj obrazy, ktorých autorkou je Stone.

Viac o téme: Donald TrumpSharon StonePrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu