Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena spustila paľbu v kostole: Policajti boli však rýchlejší a zneškodnili ju

Na snímke z videozáznamu, ktorý poskytla televízia KTRK-TV ABC13, členovia policajného pyrotechnického oddelenia v Houstone reagujú na streľbu v kostole Lakewood, houstonskom megakostele slávneho pastora Joela Osteena. Zobraziť galériu (2)
Na snímke z videozáznamu, ktorý poskytla televízia KTRK-TV ABC13, členovia policajného pyrotechnického oddelenia v Houstone reagujú na streľbu v kostole Lakewood, houstonskom megakostele slávneho pastora Joela Osteena. (Zdroj: SITA/KTRK-TV ABC13 via AP)

HOUSTON - Dvaja policajti zabili v nedeľu ženu, ktorá začala strieľať v megakostole Lakewood Church v Houstone v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra Reuters. Žena vo veku okolo 30 rokov ozbrojená dlhou zbraňou vstúpila do kostola v sprievode dieťaťa vo veku približne päť rokov krátko pred 14.00 h miestneho času (21.00 SEČ) a začala strieľať, povedal novinárom šéf houstonskej polície Troy Finner.

Dvaja policajti, ktorí v tom čase neboli v službe, ženu zneškodnili skôr, ako stihla niekoho zabiť. Pri streľbe utrpeli zranenia dvaja ľudia — dieťa, ktoré prišlo so ženou, a muž vo veku okolo 50 rokov. Postrelené dieťa je v kritickom stave, uviedol Finner. Dodal, že polícia zisťuje, v akom vzťahu boli žena a dieťa.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

V kostole s kapacitou 16-tisíc miest sa v okamihu streľby pripravovala bohoslužba v španielskom jazyku. Žena sa tiež vyhrážala, že má bombu, čo prinútilo políciu, aby prehľadala jej batoh a vozidlo, ale žiadna výbušnina sa nenašla.

Na snímke z videozáznamu, ktorý poskytla televízia KTRK-TV ABC13, členovia policajného pyrotechnického oddelenia v Houstone reagujú na streľbu v kostole Lakewood, houstonskom megakostele slávneho pastora Joela Osteena.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke z videozáznamu, ktorý poskytla televízia KTRK-TV ABC13, členovia policajného pyrotechnického oddelenia v Houstone reagujú na streľbu v kostole Lakewood, houstonskom megakostele slávneho pastora Joela Osteena.  (Zdroj: SITA/KTRK-TV ABC13 via AP)

Kostol Lakewood Church je jedným z najväčších evanjelických zborov v USA. Založil ho protestantský kazateľ John Osteen v budove opusteného skladu v máji 1959. V súčasnosti sú jeho hlavnými duchovnými pastiermi jeho najmladší syn Noel Osteen s manželkou Victoriou. Tamojšie bohoslužby navštívi každý týždeň okolo 45-tisíc ľudí. Osteenove podcasty a rozhlasové programy sledujú milióny ľudí nielen v USA. "Nechápeme, prečo sa tieto veci dejú, ale Boh to má pod kontrolou," povedal Osteen v reakcii na streľbu. "Zostaneme silní. Budeme pokračovať," dodal.

Viac o téme: KostolStreľbaPastorUSAŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu