Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

TikTok neuspel so sťažnosťou proti zaradeniu na zoznam strážcov prístupu v Európskej únii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Všeobecný súd Európskej únie v piatok zamietol žiadosť čínskej spoločnosti ByteDance o vydanie predbežného opatrenia, ktorým by pozastavil zaradenie jej videoaplikácie TikTok na zoznam tzv. "strážcov prístupu" v zmysle európskeho zákona o digitálnych trhoch (DMA), kým vo veci nevydá konečné rozhodnutie. Informuje správa agentúry Reuters.

"Spoločnosť ByteDance nepreukázala, že je naliehavo potrebné vydať predbežné opatrenie, aby sa zabránilo vážnym a nenapraviteľným škodám," uviedol Všeobecný súd so sídlom v Luxemburgu. Celkovo 19 najväčších on-line platforiem vrátane technologických gigantov, akými sú Amazon, Apple, Google, Meta a Microsoft musí splniť súbor nových povinností vyplývajúcich zo zákona o digitálnych službách. Pravidlá zavedené v minulom roku majú poskytnúť používateľom lepšiu ochranu a podnikom právnu istotu na jednotnom trhu Európskej únie.

archívne video

Využite sociálne siete vo svoj prospech - Tamara Rogožníková Gončarova

Zákon o digitálnych službách je celosvetovo prvým regulačným súborom nástrojov svojho druhu. Sprísnené pravidlá, ktoré sa týkajú transparentnosti, ochrany údajov, ochrany detí, dezinformácií a nenávistných prejavov, vstúpia do platnosti v auguste. Platforma TikTok podala sťažnosť proti zaradeniu na zoznam v novembri 2023.

Viac o téme: RozhodnutieSťažnosťEurópska úniaTikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu