Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragický pád lietadla: Stroj sa zrútil do obývanej oblasti priamo na domy! Hlásia niekoľko obetí

Na snímke z videozáznamu je vidieť hasičské auto, hasičov a ďalších príslušníkov polície na mieste havárie malého lietadla v meste Clearwater na Floride
Na snímke z videozáznamu je vidieť hasičské auto, hasičov a ďalších príslušníkov polície na mieste havárie malého lietadla v meste Clearwater na Floride (Zdroj: SITA/WFTS-TV via AP)

MIAMI - Malé jednomotorové lietadlo sa v piatok zrútilo do oblasti s mobilnými domami na juhovýchode amerického štátu Florida. Havária si vyžiadala niekoľko obetí, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

"Môžem potvrdiť, že zahynulo niekoľko ľudí, ktorí sa nachádzali v lietadle aj v mobilných domoch," uviedol Scott Ehlers, šéf hasičov v meste Clearwater. Lietadlo podľa neho narazilo priamo do jedného domu v lokalite Bayside Waters. Náraz spôsobil požiar, ktorý zničil najmenej tri ďalšie domy.

archívne video

Pád lietadla v Nemecku

Hasičom sa následne podarilo požiar uhasiť. Obyvatelia ostatných domov neutrpeli žiadne zranenia. Incident sa odohral o 19.00 h miestneho času (1.00 h SEČ) krátko po tom, ako pilot lietadla Beechcraft Bonanza V35 nahlásil neďalekému letisku zlyhanie motora, uviedli miestne médiá s odvolaním sa na americký Federálny letecký úrad (FAA).

Viac o téme: TragédiaPádMalé lietadloFloridaClearwater
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu