Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Útok na kostol počas bohoslužby: Istanbul hlási najmenej jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

ISTANBUL - Najmenej jedna osoba prišla o život v nedeľu pri útoku na taliansky kostol v tureckom Istanbule počas bohoslužby, oznámil turecký minister vnútra Ali Yerlikay.

Aktualizované 13:18

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani v nedeľu rázne odsúdil útok na kostol v Istanbule, pri ktorom prišla o život jedna osoba. Pápež František vyjadril súcit so spoločenstvom kostola. "Vyjadrujem svoju sústrasť a rázne odsudzujem zbabelý útok na kostol sv. Márie v Istanbule," napísal Tajani na sociálnej sieti X. Vyjadril presvedčenie, že turecké úrady zodpovedné osoby zatknú.

"Prejavujem blízkosť spoločenstvu kostola sv. Márie v Istanbule," uviedol pápež v počas nedeľňajšej modlitby Anjel Pána na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

Turecký minister vnútra Ali Yerlikay oznámil, že na taliansky kostol v obvode Sariyer v severovýchodnej časti Istanbulu zaútočila v nedeľu predpoludním dvojica maskovaných osôb. O život prišla jedna osoba, označená ako C.T., ktorá bola medzi účastníkmi bohoslužby. Išlo o tureckého občana, bezdomovca, píše ANSA.Páchatelia z miesta činu po streľbe ušli. Bezpečnostné zložky začali vyšetrovanie. Miestne média hlásili, že ďalšie osoby utrpeli počas útoku zranenia, úrady to však nepotvrdili. Motív činu nebol bezprostredne známy.

Minister na sociálnej sieti uviedol, že útok sa odohral približne o 11.40 h miestneho času (9.40 SEČ) v obvode Sariyer v severovýchodnej časti Istanbulu. Dodal, že páchateľmi boli dvaja maskovaní muži a úrady začali vyšetrovanie.

"Rázne odsudzujeme tento odporný útok," uviedol Yerlikay. Takisto potvrdil smrť jednej osoby, ktorá bola medzi účastníkmi bohoslužby.

Viac o téme: Kostolútok Istanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu