Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovský šok: Protidrogová centrála vyšetruje zamestnanca českého supermarketu zapojeného do obchodu s drogami

Kokaín v krabiciach od banánu
Kokaín v krabiciach od banánu (Zdroj: Facebook/Polície České republiky )

PRAHA – V priebehu dvoch rokov odhalili kriminalisti v českých supermarketoch viac ako 1490 kilogramov kokaínu. Na prvý pohľad sa zdalo, že išlo o omyl a zásielka kokaínu sa do krabíc od banánov dostala nedopatrením. Teraz však vyšetrovanie odhalilo, že za všetkým môže byť do detailov premyslený plán konkrétneho českého podnikateľa.

Zásielky z Kolumbie, ktoré sa nachádzali v krabiciach plných banánov zrejme na českom trhu mali aj skončiť. Podľa českých médií by malo ísť o úmyselné zneužitie dopravcu supermarketu Lidl. Detaily prípadu, ktorým sa aktuálne zaoberá Národná protidrogová centrála priniesol český Seznam Zprávy.

Zbraňový priemysel Hamasu v centre Gazy – nad zemou aj pod zemou (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Vo väzení skončila už trojica obvinených, ktorí mali byť zapojení do organizácie dovozu drog do Českej republiky. Polícii sa ich podarilo zadržať v spolupráci s Interpolom. Jedným z obvinených je vedúci oddelenia ovocia a zeleniny obchodného reťazca Lidl Jiří G. Česká hovorkyňa spoločnosti Lidl však pre český Blesk odmietla komentovať údaje o zamestnancoch a ich pracovnoprávnych vzťahoch. Druhým obvineným je údajne blízky spolupracovník podnikateľa Radovana Krejčíře, ktorý si aktuálne odpykáva trest 35 rokov v Juhoafrickej republike. Tretím obvineným je Albánec, polícii už známy z iného prípadu obchodovania s drogami.

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Polícia disponuje aj nahrávkami obvinených a v súčasnosti preverujú, či spomínaná trojica má prsty aj v ďalších prípadoch kokaínu, ktorý našli v dodávkach banánov do ostatných českých supermarketov. Podľa hovorcu pražského mestského štátneho zastupiteľstva Aleša Cimbalu bol muž obvinený už na konci novembra 2023. Prípad však vyplával na povrch až teraz a potvrdil, že „v súčasnosti prebieha vyšetrovanie prípadu“. Detaily vyšetrovania by mali byť známe budúci týždeň. Kokaín objavila česká polícia niekoľkokrát po sebe v priebehu rokov. Naposledy išlo o reťazec Albert a v roku 2022 v krabiciach od banánov v predajniach Kaufland. V minulosti sa balíky objavili aj v zásielke sušeného ovocia alebo kolumbijskej kávy.

Viac o téme: PrahaČeská republikaKokaínPašovanie drog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu