Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vodič kuriérskej spoločnosti zverejnil svoj týždenný plat: Z tohto VIDEA vám padne sánka!

(Zdroj: Getty Images, TikTok/skylerleestutzman)

OREGON - Mnohí ľudia začali seriózne uvažovať o zmene povolania, keď uvideli, koľko si vie týždenne zarobiť kuriér spoločnosti UPS. Svoju výplatu zverejnil ešte v októbri minulého roka vodič z Oregonu Skyler Stutzman. Jeho video sa stalo okamžite virálnym a na TikToku ho už videlo viac ako 12-miliónov používateľov.

Vo svojom klipe na TikToku Stutzman ukázal, že za 42 hodín práce si pri mzde 44,26 dolára za hodinu zarobil 2 004 dolárov pred zdanením a nakoniec mu odpočítaní odvodov za týždeň práce zostalo viac ako 1 300 dolárov, čo je v prepočte približne 1 200 eur. To šokovalo milióny divákov z celého sveta, pričom mnohí sa v komentároch netaja tým, že mu plat závidia.

"44 dolárov za hodinu? Ja som sakra zdravotná sestra, ktorá zarába len 32 dolárov,“ posťažovala sa jedna z komentujúcich. "Práve som si uvedomil, že vodič UPS zarába viac ako ja, čo robím 20 rokov v mojom odbore s diplomom,“ pridal sa ďalší užívateľ TikToku. "Som sklamaný z toho, aké sú platy v zdravotníctve. Zarábam len 14,55 za hodinu prácou v domove dôchodcov. Svoju prácu milujem, ale plat je taký zlý," uviedol ďalší z komentujúcich.

Vysoký plat neprišiel zo dňa na deň

Stutzman vo viacerých následných videách ale zdôraznil, že pre získanie jeho hodinovej sadzby je potrebná poriadna dávka trpezlivosti a množstvo skúsenosti. Podľa jeho vlastných slov mu trvalo takmer šesť rokov, kým mu ponúkli pozíciu na plný úväzok a ďalšie štyri roky mu zvyšovali mzdu, až kým sa dostal na aktuálne čísla.

Podľa Stutzmana by jeho zárobky nemali vyvolávať závisť medzi ľuďmi v iných odvetviach, ale mali by odrážať spoločnú potrebu zvýšenia miezd vo všetkých oblastiach, aby držali krok s infláciou.

Viac o téme: PlatUPSKuriér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu