Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bežný zákrok stál ich syna (†5) život: Keď v zubnej ambulancii počuli rozruch, vedeli, že je zle!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/ Viktor Pashnyk)

ĽVOV – Mladému páru ich syna už nikto nikdy nevráti. Osudným sa mu stala bežná návšteva zubára, ku ktorému prišli kvôli vytrhaniu mliečnych zubov. Keď rodičia započuli z ambulancie rozruch, tušili, že sa niečo pokazilo. Po dlhom boji o chlapcov život však upadol do stavu klinickej smrti, netrvalo dlho, pokiaľ jeho srdce neprestalo biť. Tým, či pochybil lekár sa zaoberajú kriminalisti.

archívne video

Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bežná návšteva zubára sa zvrtla len za pár chvíľ. Počas zákroku, pri ktorom mali byť chlapcovi vytrhané mliečne zuby sa rodičom zrútil celý svet. Krátko potom, ako mu bola podaná anestézia jeho srdce prestalo biť.

Napriek rýchlemu zásahu záchranárov, ktorí jeho srdce opäť rozbúchali sa jeho život nepodarilo zachrániť. Upadol do stavu klinickej smrti, pričom len o pár dní naposledy vydýchol.

Na návštevu lekára, ktorý mal zákrok vykonať prišli ešte 17. decembra. Pred zákrokom bol však nervózny. Lekár navrhol vykonať zákrok v ´plnej anestézii, čo rodičia prijali. Len pár chvíľ potom, ako zákrok začal počuli z ordinácie rozruch, na čo na miesto pribehol ďalší personál. Po 20 minútach dorazili aj dva tímy záchranárov, píše portál TvNoviny.

Bežný zákrok stál ich
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

Zo zubnej ambulancie bol takmer okamžite prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti. Napriek snahe o záchranu jeho života upadol do stavu klinickej smrti a o pár dní, 13. januára zomrel.

Prípad, ktorý sa odohral v meste Ľvov na Ukrajine teraz vyšetrujú kriminalisti, ktorí zisťujú, či za smrť chlapca nesú zodpovednosť zamestnanci dentálnej kliniky.

Viac o téme: SmrťTragédiaĽvov5-ročný chlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu