Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v Slovinsku: Päť ľudí uviazlo v krasovej jaskyni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CERKNICA - Päť ľudí uviazlo v krasovej jaskyni Križna Jama s podzemnými jazerami blízko mesta Cerknica na juhozápade Slovinska. Osoby tam uviazli ešte v sobotu po tom, čo hladina vody v jaskyni stúpla v dôsledku dažďa, informovala v nedeľu slovinská tlačová agentúra STA.

Na mieste sa v nedeľu nachádzali záchranári z okolitých miest Postojna, Novo Mesto i metropoly Ľubľana, ako aj jaskynní potápači a hasiči. Pätica uviaznutých osôb sa však bude môcť z jaskyne dostať len po tom, čo hladina vody klesne. Rozhlasová stanica Radio Slovenija informovala, že potápačom sa k piatim uviaznutým ľuďom podarilo dostať a sú v poriadku. Podľa portálu 24ur.com ide o dvoch sprievodcov a troch návštevníkov, ktorí na prehliadku jaskyne prišli v sobotu.

Keď sa skupina v plánovanom čase nevrátila, začala sa záchranná operácia, spresnila tamojšia civilná ochrana. Potápačom sa ku skupine podarilo dostať v noci na nedeľu. Nachádzať by sa mali v bezpečnej zóne, ich životy preto nie sú v ohrození a v súčasnosti nemajú zdravotné problémy, píše STA. "Všetci piati sú nažive, majú zásoby potravín a sú v dobrom psychickom stave," dodala civilná ochrana. Hydrologická predpoveď je podľa slovinského rozhlasu priaznivá a očakáva sa, že hladina vody klesne.

Viac o téme: SlovinskoJaskyňaUväznenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu