Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obyčajná prechádzka sa zmenila na záchrannú akciu! Dievčatko vyslobodil z auta neznámy pár

Liam Stych vyslobodzuje z auta všetkých pasažierov Zobraziť galériu (2)
Liam Stych vyslobodzuje z auta všetkých pasažierov

BIRMINGHAM - Veľkú Britániu trápia v týchto dňoch silný vietor a zrážky. V niektorých častiach krajiny prúd vody ohrozuje životy ľudí. V jednom z najväčších miest v Anglicku dokonca osobný automobil nešťastne uviazol. Nachádzalo sa v ňom dieťa, ktoré sa nemalo ako dostať von.

archívne video

Povodne v Austrálii si vyžiadali už 20 obetí (Zdroj: Profimedia)

Inými slovami ako hrdina sa ani nedá pomenovať muž z Birminghamu, ktorý bol práve na prechádzke s partnerkou. Druhé najväčšie mesto v Anglicku postihla silná búrka Henk, ktorá priniesla so sebou povodne. Ako informuje Daily Mail, Liam Stych zrazu zbadal pred sebou uviaznuté osobné auto. 

Skončilo pod mostom 

Vozidlo sa snažilo prejsť v časti mesta Hall Green cez obrovskú masu naplavenej vody. Namiesto toho v nej uviazlo a prúd ho strhol pod most. Tam sa auto zakliesnilo zadnou časťou o vrchnú konštrukciu. Na videu, ktoré sa objavilo na TikToku, je počuť, ako bezradní ľudia v aute volajú o pomoc. 

Liam neváhal a vyskočil na zábradlie mosta z vonkajšej strany. Pomaly sa presunul až nad automobil a cez predné otvorené okno napokon pasažierov vyslobodil. Záchrannej akcii predchádzal krik rodičov, že v zadnej časti auta majú len trojročnú dcéru. Žena na prednom sedadle spolujazdca, zrejme matka, podala Liamovi, ktorý visel z mosta, svoju dcéru. V tej chvíli sa zábery rozmažú, pretože Liamova partnerka Tia Draperová, ktorá video natáčala, ide pomôcť. Zoberie malé dieťa a preloží ho cez zábradlie na suchú zem. Dievčatko na videu plakalo a volalo na svoju matku. 

Auto s rodičmi a ich dcérou (3) uviazlo v Birminghame pod mostom pre rozsiahle povodne
Zobraziť galériu (2)
Auto s rodičmi a ich dcérou (3) uviazlo v Birminghame pod mostom pre rozsiahle povodne  (Zdroj: TikTok/littledoweknow.life)

Necíti sa ako hrdina 

"Povedal som jej, aby zostala pokojná, otvorila okno a podala mi svoje dieťa. Hovorím, nech mi podá dcérinu ruku a dostanem ju von. Vystrašene otvorila okno len do polovice, viac už nemohla, ale jej dcéra sa cez medzeru dokázala pretlačiť. Doslova som potom tú malú zdvihol dozadu na chrbát a podal ju Tii, mojej partnerke. Tá nás už čakala na moste pri zábradlí z vnútornej strany," povedal Liam. 

Tia bola v piatom mesiaci tehotenstva, ale napriek tomu neváhala pomôcť. Liam Stych sa pre BBC neskôr vyjadril, že sa nepovažuje za hrdinu. Keď videl, čo sa pred ním odohráva, jednoducho konal inštinktívne. Spojené kráľovstvo už niekoľko dní bičuje vietor a dážď, pričom v Anglicku a Walese platí najmenej na 300 miestach varovanie pred povodňami.

Viac o téme: PovodneKatastrofaZáchranná akciaVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu