Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nočná mora počas letu na Vianoce! Lietadlom sa ozýval beznádejný krik: 11-tich pasažierov museli hospitalizovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANCHESTER - Skutočnú nočnú moru zažili cestujúci v lietadle na ceste z Barbadosu do Manchestru, ktoré sa náhle prepadlo. Z lietadla sa ozýval beznádejný krik a blikali svetlá. Hospitalizovaných muselo byť 11 pasažierov, ktorí útrpeli zranenia.

Charterový let spoločnosti P&O Caribbean z Barbadosu do Manchestru zasiahli dve hodiny po štarte silné turbulencie. Jedna cestujúca opísala tieto chvíle pre Manchester Evening News ako "strašidelné" a povedala, že mala pocit, akoby lietadlo "len stále padalo".

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Podľa jej popisu bolo pred incidentom všetko normálne. Niektorí cestujúci sedeli, iní boli na toalete a posádka podávala nápoje. Potom „lietadlo doslova spadlo“.

Žena ďalej opísala, že incident trval asi päť sekúnd, potom sa nakrátko zastavil a pokračoval ďalších päť sekúnd, počas ktorých sa ozývalo množstvo kriku a blikali svetlá. „Mali sme pocit, že nás vyťahuje zo sedadla. Len som predpokladala, že to bude pokračovať,“ povedala.

Lietadlo bolo odklonené na núdzové pristátie

Po incidente bolo lietadlo odklonené na núdzové pristátie na Bermudách, kde bolo hospitalizovaných 11 pasažierov so zraneniami, ktoré pri incidente utrpeli. 13 členov posádky letu Maleth Aero letu 1975 nebolo zranených.

Zvyšní pasažieri boli ubytovaní v hoteloch, no žena označila komunikáciu ohľadom ich návratu za „frustrujúcu“. Hovorca P&O uviedol, že s leteckou spoločnosťou a hotelmi nepretržite spolupracoval, aby sa uistil, že o hostí je dobre postarané.

Viac o téme: LietadloZraneniaTurbulencie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu