Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Raper Kanye West sa ospravedlnil židovskej komunite za antisemitské výroky

Raper Kanye West
Raper Kanye West (Zdroj: TASR/AP/Evan Agostini)

LOS ANGELES - Americký raper Ye, rodným menom Kanye West, sa v utorok ospravedlnil židovskej komunite v hebrejčine za svoje predchádzajúce antisemitské výroky. Uviedol, že žiada odpustenie a ľutuje bolesť, ktorú jeho slová spôsobili. Informuje agentúra Reuters a DPA.

Ospravedlnenie rapera, zverejnené na sociálnych sieťach X a Instagram, prichádza po tom, ako vydanie jeho nového albumu Vultures (Supy) odložili na január. Pôvodne ho mali vydať v októbri. "Úprimne sa ospravedlňujem židovskej komunite za akýkoľvek neplánovaný výlev... Mojím úmyslom nebolo ublížiť alebo nerešpektovať a veľmi ľutujem akúkoľvek bolesť, ktorú som spôsobil," napísal Ye.

archívne video

Romana Tabák bola na tenisovom kurte spolu so spevákom Pavlom Haberom (Zdroj: archív R.T.)

Umelec vlani vyvolal pobúrenie

Umelec vlani vyvolal pobúrenie po sérii antisemitských príspevkov na sociálnych sieťach vrátane jedného, v ktorom obvinil hudobníka Seana "Diddyho" Combsa, že ho ovláda "židovský národ". Na svojom profile zverejnil v minulosti aj svastiku vo vnútri Dávidovej hviezdy. V jednom z rozhovorov tiež priznal, že obdivuje Adolfa Hitlera. Tieto výroky viedli k tomu, že raper prišiel o spoluprácu so spoločnosťami Adidas a Gap. Na istý čas boli obmedzené aj jeho účty na sociálnych sieťach.

Viac o téme: OspravedlnenieVýrokyKanye WestŽidiaRaper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu