Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Výkriky na strelca, lietajúce projektily a pach smrti vo vzduchu: Autentické ZÁBERY polície zo zásahu v Prahe!

Na strelca kričali, aby vychýlili jeho pozornosť. Zobraziť galériu (2)
Na strelca kričali, aby vychýlili jeho pozornosť. (Zdroj: Tip čitateľa)

PRAHA - Strach, stuhnuté päste a napätie vo vzduchu, ktoré by sa dalo krájať. Presne takto vyzeralo poobedie v centre Prahy, kde sa rozpútal boj na život a na smrť. Mladý, len 24-ročný strelec sa rozhodol otvoriť v srdci mesta hotový krvavý masaker. Jeho čin sa navždy zapíše do čiernej kroniky smutných udalostí hlavného mesta. V tomto čase už na povrch vyšlo dokonca aj video, ktoré dokumentuje celý policajný zásah v osudný deň.

Video sa stalo zdieľaným na sociálnych sieťach, pričom sa už objavilo aj v českej verejnoprávnej televízii priamo vo vysielaní. Strelec sa na záberoch prechádza po streche budovy Filozofickej fakulty Karlovej Univerzity. Jeden zo svedkov celý zásah natáča a udáva kolegom aktuálnu polohu strelca. 

Desivé VIDEO, na ktorom sú autentické zábery z policajného zásahu v Prahe:

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Zásah, aký si zrejme policajti budú veľmi dlho pamätať

"Je ukrytý! Ľavá strana z môjho pohľadu!!!" znejú výkriky jedného z príslušníkov, ktorý sa pozerá na strelca, ktorý sa prechádza po streche budovy a s puškou s veľmi modernou namontovanou optikou spúšťa náhodnú paľbu na ľudí v meste. Jeho hrozné činy môžu policajti však, žiaľ, len sledovať, keďže spomínaná skupinka bola vyzbrojená len obyčajnými pištoľami značky Glock na krátku vzdialenosť a nie puškami s ďalekohľadom, ktoré by mohli proti strelcovi použiť, aj keď vo štvrtok večer samotný policajný prezident Martin Vondrášek potvrdil, že streľba na políciu zo strany strelca bola od policajných príslušníkov opätovaná.

V tom čase sa zrejme službukonajúci policajti zrejme ani nenazdávali, že o pár hodín nájdu v budove hotový arzenál zbraní, ktoré si tam mladý útočník nachystal. V budove však už k najvyšším podlažiam v tom čase postupovali ťažkoodenci a zásahová jednotka, no strelec sa premiestňoval z jedného okraja strechy budovy na druhý. "Je v rohu! Pod českou vlajkou na fakulte. Pozor, má dlhú balistiku a čierne oblečenie!" viackrát vykríkne neznámy hlas vo videu svojim kolegom.

Mrazivý moment videa, kedy neznámy muž odvracali pozornosť strelca

Najmrazivejší moment videa však prichádza vo chvíli, keď sa neznámy muž rozhodne kričať po strelcovi so slovami: "Hej! Ty zmrd! Tu som, strieľaj sem, ty zmrd!" kričí vo videu expresívnym slovníkom človek, ktorý dáva do stávky aj svoj život len za cenu toho, aby odvrátil pozornosť strelca od ľudí na svoju osobu, pričom samotný strelec skutočne po príslušníkoch strieľať aj začal, čo je vidieť na chaotických záberoch z videa.

Medzitým sa už na sociálnych sieťach rozbehla debata o tom, kto boli muži, ktorí pozornosť vraha od študentov odvracali. Nateraz sa to však nedá s istotou potvrdiť. 

Výkriky na strelca, lietajúce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Pohotovostní motorizovaná jednotka (PMJ Praha))

Viac o téme: VideoStreľbaStrelecPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu