Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Taliansku vyšetrujú chirurga za údajný podvod: Operoval aj pápeža Františka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Špičkový taliansky chirurg, ktorý dvakrát operoval pápeža Františka, je vyšetrovaný prokuratúrou, uviedla vo štvrtok nemocnica Gemelli v Ríme po tom, ako médiá informovali o lekárovom údajnom podvode.

Ako s odvolaním sa na taliansky denník La Stampa vo štvrtok uviedla agentúra AFP, Sergio Alfieri je obvinený, že "v mnohých prípadoch" nepravdivo deklaroval, že bol operujúcim chirurgom, pričom v čase zákroku operoval inde, alebo bol na konzultáciách či stretnutiach. Podľa denníka išlo o podvod s cieľom získať dodatočné platby v súkromnom zdravotnom zariadení. 

Archívne video: Podľa Erika Kaliňáka zo Smeru stojí reforma siete nemocníc na podvode

Podľa Erika Kaliňáka zo Smeru stojí reforma siete nemocníc na podvode (Zdroj: YouTube/Smer-SD)

Alfieriho právnik Carlo Bonzano uviedol, že jeho mandant si je istý tým, že vždy dodržiaval pravidlá. Aj samotný Alfieri sa pre denník Repubblica vyjadril, že v súvislosti s vyšetrovaním nemá vôbec žiadne obavy. Dôveru Alfierimu, ale aj vyšetrovateľom vyjadrila i nemocnica Gemelli.

Pápež Ján Pavol II. hovoril o nemocnici Gemelli - pre jej obľúbenosť u pontifikov - ako o "Vatikáne III". Alfieri v tejto nemocnici v júni vykonal Františkovi operáciu prietrže, ako aj operáciu hrubého čreva v roku 2021. Vatikán sa k vyšetrovaniu Alfieriho odmietol vyjadriť.

Viac o téme: PodvodChirurgVyštrovanieTalianskoPápež FrantišekOperácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu