Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obyvatelia Viedne si vydýchli: Chytili sériového vraha bezdomovcov, má len 17 rokov

Videozáznam ukazuje údajného vraha po jeho treťom zločine.
Videozáznam ukazuje údajného vraha po jeho treťom zločine. (Zdroj: Polícia)

VIEDEŇ - Sériového vraha, ktorý mal v lete zabiť dvoch bezdomovcov, polícia chytila. Ide o 17-ročného mladíka.

"Som hľadaný vrah bezdomovcov. Už to neviem zosúladiť so svojím svedomím." S týmito slovami sa v pondelok popoludní v prítomnosti právnika prihlásil na policajnej stanici 17-ročný mladík. Informoval o tom v utorok denník Kronen Zeitung.

archívne video

Polícia obvinila z vraždy ženy jej 30-ročného syna (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Tínedžera vypočúvali vyšetrovatelia ohľadom činu do neskorých nočných hodín. Podľa informácií tínedžer počas výsluchu hovoril o hlasoch, ktoré mu prikázali zabíjať. Polícia údajne zhabala aj mladíkovu bodnú zbraň.

Zabil dvoch bezdomovcov

Sériový vrah svojím konaním vydesil hlavné mesto Rakúska. K prvému zločinu došlo 12. júla. 56-ročného muža našli mŕtveho s viacerými bodnými a reznými zraneniami na lavičke v parku na ulici Donau-Treppelweg.

O desať dní neskôr údajný vrah opäť začal vyčíňať. Vo Venediger-Au-Park v druhom obvode bola dobodaná 51-ročná bezdomovkyňa. Vďaka rýchlej záchrannej reťazi žena unikla pred smrťou, ledva prežila. 9. augusta sa odohralo tretie krvavé dejstvo - tentoraz na Hernalser Gurtel. Sériový páchateľ dobodal spiaceho bezdomovca. 55-ročný muž nemal šancu a na následky vážnych zranení zomrel.

Na treťom mieste činu mladého podozrivého zachytila ​​kamera. Polícia zverejnila video a požiadala o informácie. Za užitočné informácie bola vypísaná odmena 10 000 eur.

Viac o téme: VrahViedeňBezdomovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu