Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hororový koniec vlamača v zoo: Spadol do výbehu s tigrami, krvavý masaker nemal šancu prežiť

Vlamača si podali šelmy v zoologickej záhrade. Zobraziť galériu (2)
Vlamača si podali šelmy v zoologickej záhrade. (Zdroj: reprofoto tribune.com.pk, Gettyimages.com)

ISLAMABAD - Pracovníci pakistanskej zoologickej záhrady v Bahawalpure mali mimoriadne traumatizujúce ráno, keď prišli na kontrolu do výbehu pre tigre. To, čo totiž našli v tlame jednej zo šeliem ich šokovalo a čoskoro aj zistili, čo sa stalo. Krvavý incident má totiž rozuzlenie v tom, že išlo o "obyčajné" vlamanie sa do objektu. Páchateľ však dopadol veľmi zle, pričom hlavnú úlohu v tom zohrali práve spomínané divoké mačky.

archívne video

Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 postihlo v stredu skoro ráno časti husto obývaných oblastí Afganistanu a Pakistanu (Zdroj: Twitter/)

Krvavý nález

O závažnom prípade informuje zahraničný pakistanský portál Tribune. Nečakaný vlamač totiž v noci spadol do výbehu tigrov, kde už divé zvieratá na nič nečakali a v klietke ho roztrhali a zožrali. Otrasný nález čakal dopoludnia o 11:30 tamojšieho času na pracovníkov zoologickej, ktorí sa len s prekvapením dívali na jednu zo šeliem, ktorá mala v tlame topánku páchateľa.

Tiger následne priviedol pracovníkov až k telu. Okamžite zareagovala okresná správa, polícia a aj personál pre voľne žijúce zvieratá. Pridali sa aj forenzné tímy. 

Prípad vzbudil vášne až na vládnych miestach

Komisár okresu Bahawalpur Zaheer Anwar potvrdil, že k incidentu došlo v noci a telo obete podrobia pitve. Nedbalý personál tak bude čeliť konzekvenciám.

Hlavný minister úradu Pandžáb Mohsin Naqvi si incident okamžite všimol a vyžiadal si správu od ministra pre ochranu prírody a komisára Bahawalpura. Nariadil vyšetrovanie nedbanlivosti personálu s plánmi na oddelenie a právne kroky a komplexný bezpečnostný audit zoologických záhrad.

Hororový koniec vlamača v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Nejde totiž o prvý incident. Podobná tragédia sa odohrala vo februári 2020, kde 18-ročného chlapca menom Bilal našli rozštvrteného v klietke leva v zoologickej záhrade v Lahore. Bilal, ktorý bol predtým nahlásený ako nezvestný, vstúpil do zoo, aby pokosil trávu, čo viedlo k smrteľnému útoku leva.

Viac o téme: TigerVlámanieZoologická záhradaútok PakistanMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu