Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Maroku zadržali muža podozrivého v súvislosti s vyhrážkami školám v Belgicku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - V rámci vyšetrovania série bombových poplachov, ktoré v pondelok v Belgicku viedli k prerušeniu vyučovania v 30 školách, bola v Maroku zadržaná podozrivá osoba.

Ako v utorok napísal belgický denník Le Soir, ide o muža marockej štátnej príslušnosti, ktorý bol už marockými orgánmi činnými v trestnom konaní vypočutý a k svojmu činu sa priznal. Vyhrážky boli zaslané v sérii e-mailov v nedeľu. "Podozrivý by sa vyhrážal odpálením bômb, čo viedlo k preventívnemu zatvoreniu škôl v Belgicku," spresnila bruselská prokuratúra. Belgické médiá informovali, že odosielateľ výstrah požadoval desať miliónov eur na odhalenie lokalizácie piatich nastražených bômb.

Vyšetrovatelia vykonali prehliadku 15 škôl 

"Prvé závery vyšetrovania naznačujú, že podozrivý nemal teroristickú motiváciu," oznámila v utorok bruselská prokuratúra, ktorú vo svojej správe citoval web denníka Le Parisien. Trestné stíhanie zadržaného pokračuje. Muž je podozrivý z "vyhrážania sa a vydierania", dodal Le Parisien. Výhražné a vydieračské maily viedli v pondelok v Belgicku k prerušeniu vyučovania v 30 školách navštevovaných celkovo asi 10.000 žiakmi. Belgickí vyšetrovatelia v rámci svojej operácie vykonali prehliadku 15 škôl v Bruseli a v provincii Brabantsko ležiacej južne od hlavného mesta. Pri obhliadke sa nenašlo žiadne výbušné zariadenie. Vyučovanie sa preto v utorok obnovilo.

Viac o téme: ŠkolyVyhrážkyPolícia MarokoBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu