Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Otrasný prípad šikany a následnej samovraždy: Útočník sa bráni, Daniel (†15) ma na bitku vyzval!

Otrasný prípad kamery zachytili tínedžeri aj na video
Otrasný prípad kamery zachytili tínedžeri aj na video (Zdroj: Facebook/CNN Prima News)

PRAHA – Iba 15-ročný Daniel spáchal 26. októbra samovraždu. Na svetlo sveta sa však až teraz dostala informácia, čo by sa za jeho skratovým konaním mohlo stáť. Jeho otec Jan K. pripustil, že chlapec bol dlhodobo šikanovaný.

Dôkazom má byť aj brutálne video, ktoré sa rozšírilo na sociálnych sieťach. Práve na ňom je obeťou Daniel, ktorého bijú viacerí tínedžeri. Podľa jedného z nich však nešlo o šikanu, ale o vopred dohodnutú bitku a podľa jeho slov potom už k ďalšiemu konfliktu nedošlo, informoval český Blesk.

archívne video

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Keď sa Daniel 26. októbra stratil, rodina dúfala, že ho nájdu živého a zdravého. Opak bol však pravdou a polícia museli rodine oznámiť zdrvujúcu správu. Otec pre CNN Prima News uviedol, že Daniel bol obeťou dlhodobej šikany. Údajne jeho syn skupinku tínedžerov aj udal na polícií, ale zatiaľ sa v spomínanej veci nič nepohlo. Práve podľa slov otca by za Danielovým zúfalým činom mala stáť spomínaná šikana.

Video, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach je toho dôkazom. V súčasnosti sa obsahom, ale aj aktérmi na videu zaoberajú kriminalisti. Na videu je zrejmé ako po prvej rane Daniel padá na zem. Keď začne vstávať, dostane ranu od ďalšieho tínedžera. Tá už je tak silná, že chlapca v sekunde zloží na zem. Jeden z aktérov sa však bráni, že bitka bola vopred dohodnutá a stala sa ešte v apríli. Odvtedy vraj s Danielom konflikty nemal. Priznal však, že niektorých tínedžerov nepoznal a po bitke Danielovi ukradli drahé slúchadlá.

Ďalší kamarát Daniela však priznal, že za jeho konaním mohla byť aj nešťastná láska. V jednej z posledných SMS, ktoré mu zaslal Daniel píše: „Keď ma opustí, skončím to. Pokiaľ budem s ňou, budem žiť. No keď odíde ona, odídem aj ja. Nebaví ma život a jediné, čo ma na ňom baví, je ona." Slová o nešťastnej láske ale otec chlapca poprel aj z dôvodu, že s dievčaťom sa nerozišiel a nenechal ani dopis na rozlúčku.

Viac o téme: ŠikanaPrahaStodulky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu