Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Srbská polícia zadržala počas razií 738 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BELEHRAD - Srbská polícia v noci na piatok uviedla, že zadržala 738 migrantov pri niekoľkých raziách na severe a východe Srbska.

archívne video

Autentické zábery nočného prenasledovania vozidla s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Policajti zadržali migrantov v mestách Subotica, Sombor a Kikinda pri hraniciach s Maďarskom a Rumunskom a tiež v meste Pirot na juhovýchode Srbska neďaleko hraníc s Bulharskom, priblížila polícia vo vyhlásení.V rámci policajnej akcie bolo prehľadaných viac ako 5000 áut a 32 domov. "Polícia v najbližších dňoch posilní opatrenia a zapojí sily... na potlačenie nelegálnej migrácie," píše sa vo vyhlásení.

Srbská polícia nešpecifikovala pôvod migrantov ani odkiaľ do Srbska prišli. Väčšina migrantov smerujúcich do EÚ cez balkánsku trasu pochádza z krajín Blízkeho východu, Afganistanu, Pakistanu a severnej Afriky. Táto migračná trasa vedie cez Turecko, Bulharsko, Severné Macedónsko a Srbsko.V Srbsku došlo minulý týždeň k prestrelke medzi migrantmi neďaleko hraníc s Maďarskom, pri ktorej zahynuli traja ľudia.Srbsku pomáhajú s hliadkami na hraniciach členské krajiny EÚ Maďarsko a Rakúsko. Belehrad sa zaviazal zosúladiť svoju vízovú politiku s EÚ, aby pomohol zastaviť prílev nelegálnych migrantov na západ.

Viac o téme: RaziaPolícia MigrantiSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu