Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strašné svedectvo od teroristu Hamasu: Strieľali sme cez dvere, kým deti nestíchli...Bol to priamy rozkaz!

Zadržaný terorista Hamasu Omar Abú Ruša hovorí o zverstvách, ktoré napáchali teroristi v izraelskom kibuci Kfar Aza
Zadržaný terorista Hamasu Omar Abú Ruša hovorí o zverstvách, ktoré napáchali teroristi v izraelskom kibuci Kfar Aza (Zdroj: X/ Israel Defense Forces)

IZRAEL/PÁSMO GAZY – Radikálne palestínske hnutie Hamas tvoria teroristi, ktorí sa riadia striktnými pravidlami islamu. Tými najradikálnejšími sú snaha, snaženie alebo boj, v arabčine džihád. Hamas nevidí zabíjanie Izraelcov ako masakru, ale ako boj v tzv. „svätej vojne“ za udržanie a rozšírenie územia pod vplyvom islamu.

archívne video

Stíhačky IAF zasiahli teroristickú infraštruktúru Hizballáhu (Zdroj: X/Israel Defense Forces )

Masakra, ktorá sa odohrala začiatkom októbra v kibucoch v južnej časti Izraela pri pásme Gazy, patrí ku najkrvavejším dňom histórie tejto krajiny. Teroristi spustili streľbu už na miestnom festivale, kde vraždili úplne každého. Potom sa presunuli do izraelských kibucov, kde postupovali od domu k domu a vraždili všetko živé. 

Izraelskej tajnej službe sa podarilo zadržať jedného z teroristov Hamasu, ktorý sa osobne podieľal na masakre v kibucoch. "Povedali nám, aby sme zabili každého, koho uvidíme a potom sa vrátili domov. V tom kibuci (Kfar Aza) mali byť všetci vojaci. To nám povedalo velenie. Nemali sme robiť žiadne rozdiely medzi mužmi, ženami ani deťmi," povedal zadržaný terorista Omar Abú Ruša. 

Vraždenie ale nebolo to jediné, čo Hamas napáchal v kibucoch. Keď sa bezbranní ľudia dokázali pred guľkami ukryť, teroristi začali zapaľovať autá a z kopca ich púšťali priamo do domov. Tie následne celé vyhoreli. 

Počuli detský plač

Vchádzali aj priamo do domov. "Jeden bol pri ovocnom sade. Keď sme kontrolovali, či niekto nie je vnútri, začuli sme detský plač. Deti boli v uzamknutej miestnosti, opevnenej miestnosti, ktorú má takmer každý dom v kibucoch pri pásme Gazy. Začali sme strieľať cez dvere. Skončili sme až vtedy, keď z druhej strany nebolo nič počuť," povedal člen Hamasu Ruša. 

Agent, ktorý ho vypočúval sa po tejto výpovedi k nemu naklonil a spýtal sa, čo pre nich (teroristov) znamenalo, že deti stíchli. "Že zomreli," znela krutá odpoveď. Izraelské bezpečnostné sily (IDF) vypočúvajú každého teroristu z Hamasu, ktorého sa podarilo zajať. Väčšina vypovedá pravdivo o strašných skutkoch, ktoré napáchali.

Viac o téme: TeroristiMasakraSvedectvoPalestínaHamasIzrael vo vojneKibuci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu