Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šokujúce odhalenie v ruskej televízii: Z TOHTO štátu môže Putin urobiť druhú Ukrajinu

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Sú to šokujúce odhalenia, ktoré teraz Andrej Guruľov prezentoval v ruskej štátnej televízii. V živom vysielaní vysvetlil, že Vladimir Putin by mohol najbližšie zaútočiť na Fínsko a zmeniť ho na „druhú Ukrajinu“.

Existujú desivé detaily, ktoré nedávno prezradil Andrej Guruľov v ruskej televízii. Bývalý ruský vojenský veliteľ a moderátor Russia 1 odhalil možný ďalší vojnový cieľ Vladimíra Putina. Online portál „newsweek.com“ prvýkrát informoval o šokujúcich odhaleniach Putinovho podporovateľa.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 609 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Guruľov počas vystúpenia v štátnej televízii Rusko-1 naznačil, že ďalším cieľom ruského prezidenta by mohol byť člen NATO Fínsko. Len tento rok Fínsko vstúpilo do severoatlantickej aliancie v reakcii na rozsiahlu Putinovu inváziu na Ukrajinu. Rusko a Fínsko majú spoločnú hranicu, ktorá je dlhá takmer 1 287 kilometrov.

Rusko by mohlo zaútočiť na štát NATO Fínsko

Guruľovove slová už vyvolávajú kontroverziu online po tom, čo bol na X (predtým Twitter) zverejnený úryvok z vystúpenia reportéra BBC Monitoring Francisa Scarra. Scarr vysvetľuje takmer 27-sekundový úryvok: "Ruský poslanec Andrej Guruľov hovorí, že Fínsko sa mení na "druhú Ukrajinu" a tvrdí, že Fíni majú čoraz väčšie územné nároky na Petrozavodsk."

Mesto Petrozavodsk, hlavné mesto Ruskej republiky Karélia, sa nachádza približne 174 kilometrov od fínskych hraníc. Sovietsky zväz prevzal republiku od Fínska v 40. rokoch 20. storočia. V septembri fínska verejnoprávna televízia Yle informovala, že Rusko rozširuje svoju vojenskú základňu v Petrozavodsku. "Veľmi dobre chápeme, že oni (Rusko) premenia Fínsko na druhú Ukrajinu. Nie je možné nevšimnúť si tieto procesy," povedal Guruľov v relácii Rusko-1.

"Dnes je nálada vo Fínsku horúca, dal som svojim asistentom jasné pokyny, aby sa pozreli na to, čo Fíni píšu - a je to hrozné! S radosťou hovoria: ´Petrozavodsk je náš!´ a tak ďalej,“ dodal.

Nezávislá ruská investigatívna publikácia Agentstvo začiatkom tohto mesiaca uviedla, že nový prezidentský dekrét naznačuje, že Moskva by sa mohla pripravovať na konfrontáciu s Fínskom a pobaltskými štátmi. Samotný Kremeľ zatiaľ nedávne správy o možnom útoku na Fínsko verejne nekomentoval.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaFínskoAndrej Guruľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu