Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri izraelskom veľvyslanectve na Cypre vybuchla podomácky vyrobená bomba

(Zdroj: Twitter/@nexta_tv)

NIKÓZIA - Podomácky vyrobené výbušné zariadenie vybuchlo v sobotu v blízkosti izraelského veľvyslanectva na Cypre. Polícia zadržala štyroch podozrivých. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a AFP.

Cyperská polícia informovala, že improvizované výbušné zariadenie vybuchlo približne 30 metrov od vchodu do izraelského veľvyslanectva v hlavnom meste Nikózia. Pyrotechnici uviedli, že na mieste činu sa našlo "veľmi malé množstvo pyrotechnického materiálu" v malom kovovom predmete. Polícia po výbuchu zadržala štyroch podozrivých mužov vo veku 17 až 21 rokov. Miestne médiá napísali, že muži pravdepodobne pochádzajú zo Sýrie.

Dvoch z nich polícia spozorovala v blízkosti miesta výbuchu, ďalší dvaja sedeli v zaparkovanom aute v neďalekej uličke. V aute sa našli aj dva nože a kladivo. Podozriví muži sa ešte v sobotu postavia pred súd, ktorý rozhodne o dĺžke ich zadržania. Následne voči nim vyšetrovatelia vznesú obvinenia alebo ich prepustia. Polícia neuviedla, či útok súvisí s konfliktom medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktorý vypukol 7. októbra. V reakcii na tento konflikt mnohé európske krajiny posilnili svoje bezpečnostné opatrenia.

Viac o téme: BombaVeľvyslanectvoCyprus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu