Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Naháňačka polície a migrantov sa skončila tragicky! Vážna dopravná nehoda si vyžiadala sedem mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Sedem osôb zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo zranenia dnes skoro ráno pri vážnej dopravnej nehode na diaľnici v Bavorsku na juhu Nemecka. Vo vozidle cestovalo viac ako dvadsať osôb, polícia preto na sociálnej sieti X uviedla, že má podozrenie na pašovanie ľudí.

archívne video 

Zábery, ktoré nie sú vhodné pre citlivé povahy: Brutálna nehoda v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov (Zdroj: FB/Mesut Ilhan)

V dodávke, ktorú prenasledovala polícia, bolo viac ako 20 osôb, napísal list Tagesspiegel. Podľa neho môžu byť medzi obeťami aj deti. Incident sa stal na diaľnici A94, ktorá spája Mníchov s nemecko-rakúskou hranicou. "Vozidlo sa vo veľmi vysokej rýchlosti vyhlo kontrole," uviedla polícia a dodala, že išlo zrejme o auto s pašerákmi. List Tagesspiegel nevylúčil, že medzi obeťami môžu byť aj deti, čo ale polícia zatiaľ nespresnila. Úsek diaľnice, na ktorom sa nehoda stala, zostáva uzavretý.

Intenzívny boj s nelegálnou migráciou 

Nemecko v posledných týždňoch vystupňovalo boj proti prevádzačom a nelegálnu migráciu, ministerka vnútra Nancy Faeserová okrem iného zintenzívnila náhodné kontroly a skryté pátrania na pomedzí s Českom a Poľskom. Faeserová a predstavitelia polície opakovane hovorili o tom, že je len otázkou času, kým sa pri pašovaní ľudí stane tragédia. Polícia poukazovala na to, že migranti cestujú v neľudských podmienkach v preplnených dodávkach bez dostatku vody a čerstvého vzduchu. Aby si prístup k vzduchu zabezpečili, odstraňujú v niektorých prípadoch gumové tesnenia dverí.

Viac o téme: DiaľnicaDopravná nehodaMigrantiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu