Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Opitý vodič (60) sa nedostal ani z parkoviska, pomýlil si spiatočku a zaradil rýchlosť: NEUVERÍTE, kam nasmeroval auto

Opitý vodič zišiel do koryta rieky. Myslel si, že zaradil spiatočku, ale mal tam rýchlostný stupeň
Opitý vodič zišiel do koryta rieky. Myslel si, že zaradil spiatočku, ale mal tam rýchlostný stupeň (Zdroj: Facebook/Žijeme Rychnovem - městem i okresem)

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU – Českí policajti sa počas svojej profesie stretávajú aj s veľmi kurióznymi prípadmi. Nie vždy totiž musí ísť o naháňačku ako z krimi seriálu. Na druhej strane sú však niekedy povolaní na miesto incidentu, kde len neveriacky krútia hlavami. A toto sa stalo navyše za bieleho dňa.

archívne video

Vodič bez vodičáku nafúkal viac ako tri promile! (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

V stredu 4. októbra okolo 14:00 bola do mesta Rychnov nad Kněžnou v severovýchodnej časti Českej republiky povolaná polícia. Po príchode hliadky sa naskytol mužom zákona neuveriteľný pohľad. Vodič osobného automobilu si mal pomýliť spiatočku a namiesto nej zaradil rýchlosť. 

Nafúkal cez dve promile

Akonáhle sa policajti dozvedeli, čo je vo veci, dali vodičovi (60) fúkať. Potvrdili sa ich obavy, pretože prístroj ukázal cez dve promile. Rýchlostné stupne si poplietol vodič, ktorý v stredu zišiel s autom do rieky v Rychnove nad Kněžnou.

 

Řidič zeleného Citroenu se nevešel na parkoviště na Pelclově nábřeží v Rychnově nad Kněžnou. Svůj vůz zaparkoval v řece Kněžné. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění 🙏

Posted by Žijeme Rychnovem - městem i okresem on Wednesday, October 4, 2023

Nasledujúce dychová skúška objasnila, prečo namiesto spiatočky zaradil jedničku. Prístroj ukázal cez dve promile. "Šesťdesiatročný vodič automobilu značky Citroën krátko pred 14. hodinou nasadol na parkovisku do vozidla a pri vychádzaní zrejme miesto spiatočky zaradil prvý rýchlostný stupeň. Čoskoro zišiel zo zrázu do rieky Kněžná," opísala bizarný incident pre iDnes.cz hovorkyňa českej polície Eliška Pospíšilová.

Mal len popíjať

Opakovaná dychová skúška nič nezmenila. Aj v tomto prípade mal vodič v krvi dve promile. Neskôr sa policajtom priznal, že počas obeda popíjal. "V jednej z miestnych reštaurácií mal previnilec vypiť pred jazdou šesť pív a asi tri panáky vodky," uviedla Pospíšilová. Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky mu hrozí peňažná pokuta, odobratie vodičského preukazu alebo dokonca nepodmienečný trest odňatia slobody po dobu jedného roka. 

Viac o téme: Alkohol za volantomČeská republikaRychnov nad Kněžnou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu