Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Počet obetí požiaru v nočnom klube v Španielsku stúpol na 13

Požiar nočného klubu v Španielsku Zobraziť galériu (2)
Požiar nočného klubu v Španielsku (Zdroj: SITA/Bomberos/ayuntamiento de Murcia, via AP)

MADRID — Na najmenej 13 stúpol počet obetí požiaru v nočnom klube v meste Murcia na juhovýchode Španielska, ku ktorému došlo v nedeľu ráno, uviedla verejnoprávna televízia RTVE.

Záchranné zložky uviedli, že zranenia utrpeli najmenej štyri ďalšie osoby a pátranie po nezvestných pokračuje. Plamene zachvátili nočný klub zhruba o šiestej hodine ráno. Požiar sa hasičom podarilo uhasiť až o tri hodiny neskôr; jeho príčina nebola bezprostredne známa.

Požiar nočného klubu v Španielsku
Zobraziť galériu (2)
Požiar nočného klubu v Španielsku  (Zdroj: SITA/Bomberos/ayuntamiento de Murcia, via AP)

Hovorca španielskej polície Diego Seral uviedol, že v sobotu večer sa v klube konala narodeninová oslava. "Podľa prvotných informácií požiar vypukol na prvom podlaží nočného klubu," povedal Seral pre rozhlasovú stanicu Onda Regional de Murcia.

Starosta Murcie José Ballesta oznámil, že za obete bude vyhlásený trojdňový smútok. Štyridsať ľudí utrpelo zranenia v roku 2017, keď sa v preplnenom nočnom klube na španielskom ostrove Tenerife zrútila podlaha. V roku 1990 zahynulo 43 ľudí pri požiari v nočnom klube v meste Zaragoza ležiacom na severovýchode Španielska.

Viac o téme: PožiarNočný klubŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu