Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Izraelské sily počas razie na Západnom brehu zabili dvoch Palestínčanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAMALLÁH - Izraelské jednotky zastrelili v nedeľu nadránom dvoch Palestínčanov počas razie na okupovanom západnom brehu Jordánu, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva. Informuje správa agentúry AFP.

Izraelská armáda potvrdila, že v oblasti podnikla "protiteroristickú aktivitu". "V dôsledku živej izraelskej paľby do hlavy boli zabití dvaja Palestínčania," spresnil palestínsky rezort zdravotníctva s tým, že k razii došlo v meste Tulkarem.

archívne video

Čaputová vidí viacero oblastí na prehĺbenie spolupráce s Izraelom (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že jeden z jej vojakov utrpeli "stredne ťažké zranenia" v dôsledku úlomkov zo streľby počas potýčok v utečeneckom tábore Nur Šams, ktorý sa nachádza v blízkosti spomínaného mesta. Palestínske úrady spresnili, že v prípade obetí ide o mužov vo veku 22 a 32 rokov.       

Izraelská armáda v reakcii dodala, že v tábore rozpustila "operačné veliace stredisko" a odhalila rozsiahle množstvo výbušných zariadení. "Počas tejto aktivity pustili podozriví paľbu a hádzali výbušné zariadenia na jednotky, ktoré odpovedali živou paľbou," dodali izraelské ozbrojené sily.

Viac o téme: RaziaIzraelSmr\'t
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu