Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Apokalypsa v krajine! V priebehu pár hodín ju zasiahli dve ničivé tornáda: VIDEO brutálnej skazy, desať ľudí prišlo o život

Čínu zasiahlo hrozivé tornádo
Čínu zasiahlo hrozivé tornádo (Zdroj: Twitter/ Alerta Mundial)

PEKING - Tornádo usmrtilo na východe Číny päť ľudí a vážne zranilo štyroch ďalších, informovali v stredu štátne médiá. Informuje tlačová agentúry AP.

Tornádo zasiahlo časti mesta Su-čchien v provincii Ťiang-su v utorok približne o 17.20, uviedla čínska štátna televízia CCTV. Zničilo 137 domov a poškodilo poľnohospodársku pôdu a farmy na chov ošípaných.

Videá zverejnené na internete zachytávali rozhádzané autá a trosky víriace vo vzduchu nad niekoľkoposchodovou budovou. Televízia CCTV informovala, že elektrina a premávka na cestách už boli v oblasti obnovené. Druhé tornádo postihlo v utorok večer miestneho času mesto Jen-čcheng, ktoré taktiež leží v provincii Ťiang-su 190 kilometrov juhovýchodne od Su-čchienu. Vyčíňanie tohto tornáda neprežilo päť ľudí.

Zriedkavé javy

Tornáda sú v Číne zriedkavé, ale v provincii Ťiang-su v posledných rokoch už viackrát zabíjali. Jeden človek zahynul v provincii v tornáde vlani a štyria ľudia prišli o život v roku 2021. Ďalšie tornádo usmrtilo v ten istý deň osem ľudí v meste Wu-chan.

Viac o téme: PočasieTornádoúmrtieČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu