Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Obrovská hanba pre ruskú armádu: Opití vojaci sa sami vyhodili do vzduchu

Ruský prezident Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

KYJEV - Podľa nedávnych medializovaných informácií sa traja opití ruskí vojaci odpálili granátom. V skutočnosti mali za úlohu zabezpečiť dodávky vojenského materiálu pre svojich spolubojovníkov.

Koľko ľudí ešte musí zomrieť, kým Vladimir Putin definitívne ukončí svoju perfídnu agresívnu vojnu proti Ukrajine? Vo vojne na Ukrajine už prišlo o život nielen nespočetné množstvo civilistov, vrátane stoviek detí. Počet mŕtvych Putinových vojakov tiež zo dňa na deň stúpa.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 573 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Podľa aktuálnych informácií ukrajinského ministerstva obrany od začiatku vojny 24. februára 2022 zahynulo viac ako 273 000 ruských vojakov. Traja ďalší zomreli nedávno, keď získavali dodávky vojenského materiálu pre svojich kamarátov.

Ako uvádza britský „Express“, k incidentu došlo v meste Rossoš vo Voronežskej oblasti. Celkovo päť ruských vojakov si tu prenajalo dom, v ktorom sa zdržiavali počas zásobovacej misie. Ale alkohol sa stal pre Rusov osudným.

Obrovská hanba pre ruskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako uvádza "Express" s odvolaním sa na telegramové kanály "VChK-OGPU" a "Astra", nezávislý spravodajský kanál v ruskom jazyku, päť Putinových si užívalo a popíjalo uprostred služby. Traja z piatich mužov napokon odišli z domu, keď na dvore náhle vybuchol granát.

Podľa „Astra“ zomreli vojaci, ktorí boli zodpovední za špeciálne vojensko-technické úlohy, ako je kladenie alebo čistenie mínových polí, stavanie mostov a odstrely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu