Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Blamáž a tragédia v jednom: Opitý ruský vojak odistil granát pred kolegami! VIDEO z miesta činu

Opitý vojak v službách ruskej armády odistil granát počas hádky so svojimi kolegami
Opitý vojak v službách ruskej armády odistil granát počas hádky so svojimi kolegami (Zdroj: Twitter/Oriannalyla )

ROSSOŠ – Ruská vojenská jednotka ženistov sa minulý týždeň nachádzala vo Voronežskej oblasti, kde plnila rozkazy nadriadených, Medzi ne však rozhodne nepatrilo pitie alkoholu po večeroch a následná ostrejšia výmena názorov. Po jednej takejto hádke sa stalo obrovské nešťastie.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 572 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruská vojenská jednotka s označením 11741 pôsobila minulý týždeň v meste Rossoš. Ako informujú poľské Wiadomości, jej členovia boli profesionálni ženisti, teda príslušníci stavebného vojska, ktorí pripravujú cesty a odstraňujú prekážky. Ich jednotka bola súčasťou väčšieho Centrálneho vojenského okruhu. 

Rusi to sťažili

Osudným dňmo mal byť podľa informácii utorok 12. septemeber, keď v dome na ulici Čapajeva vybuchol granát. Médiá priniesli podrobnejšie informácie až o štyri dni neskôr. Súvisieť to mohlo aj s tým, že Kremeľ sa snažil všemožne prekaziť zverejnenie pravdivých faktov tejto tragédie. Svedkovia sa vyjadrili, že "výbuchu mal predchádzať hlasný rozhovor medzi opitými mužmi". Neskôr sa zistilo, že na mieste zostali tri telá mŕtvych vojakov, pričom ďalší dvaja skončili ťažko ranení. 

Ruské médiá hlásia, že vojaci boli mimo služby a v Rossoši mali byť na dovolenke. Pravda však bola iná, pretože ženisti boli do mesta vyslaní, aby sa podieľali na stavbe a rekonštrukcii infraštruktúry pre vojsko. Dom, kde došlo k výbuchu, mali mať len v prenájme. "Najprv bolo počuť len jedného opitého muža. Päťčlenná skupina sa neskoro večer rozdelila, pričom dvaja vojaci išli spať a traja zamierili do záhradného altánku. O pár minút tam došlo k výbuchu," citujú Poliaci ruský Telegram. 

Kanál VChK-OGPU uvádza, že vojaci sa objavili v Rossoši, aby dokončili objednávku pre armádu. Dostali tri dni na dokončenie prác. V sobotu večer sa chceli odreagovať pri tvrdom alkohole. V jednej chvíli z domu vyšli traja vojaci a na dvore došlo k výbuchu. Neskôr sa počas vyšetrovania zistilo, že niekto v ich blízkosti odpálil granát.

Totožnosť 

V utorok ráno telegramový účet ASTRA zverejnil mená vojakov, ktorí prišli o život. Boli nimi námestník veliteľa vojenskej jednotky 11741 pre zbrane major Nikolaj Kuznecov, veliteľ ženijného práporu tej istej jednotky major Jevgenij Tkach a  vojak Alexander Semenčenko. Kremeľské médiá majú oficiálne zakázané informovať o tom, kto boli mŕtvi. Kremeľské médiá mali tiež o tomto incidente aktívne informovať, avšak podľa zdrojov ASTRA im bolo zakázané hlásiť, že mŕtvi muži patrili k ruskému vojenskému personálu.

Viac o téme: TragédiaSmrťNešťastieGranátHádkaArmádaŽenistiRuskoVoronežRossoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu