Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bytovkou sa stále ozýva desivé volanie o pomoc: Obyvatelia nevedia túto záhadu vyriešiť, polícia je bezmocná

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - V nemeckom meste Zwickau sa ozývajú obytnou štvrťou už niekoľko týždňov volania o pomoc. Polícia a hasiči sa už niekoľkokrát prehľadali byty – neúspešne. Zdroj výkrikov zatiaľ nedokázali identifikovať.

Je desivé, čo sa deje v meste Zwickau (Sasko): Obyvatelia na severnom predmestí už týždne znova a znova počúvajú ženské výkriky o pomoc. "Niekedy sa ozýva len dlhý krik o pomoc, niekedy je počuť hlasné aaaaach," hovorí obyvateľ Nick Thielscher pre Bild. Niekoľkokrát zavolal aj lekára.

archívne video

Policajti krajskej kriminálky vykonali policajnú pátraciu akciu na území Bratislavského kraja

Ale kto presne od 8. augusta volá o pomoc a z akých dôvodov – to je zatiaľ nejasné. Polícia a hasiči už desaťkrát prehľadali predmetnú oblasť. Krik počuli aj samotné záchranné zložky. „Ale pôvod sa nikdy nenašiel. A tiež nie je rozpoznateľná žiadna schéma, kedy sa krik ozýva. Niekedy prichádzajú výkriky cez deň, inokedy večer,“ hovorí pre Bild policajná hovorkyňa Christina Friedrichová.

Už začiatkom augusta sa policajti vlámali do bytu v okrese - v domnienke, že našli byt kričiacej osoby. Ale nikto nebol doma. Asi po dvoch týždňoch miestna obyvateľka hlásila, že počula volanie o pomoc z bytu svojho suseda. Keď hasičská jednotka vošla do bytu rebríkom, bol tiež prázdny, informuje policajná hovorkyňa.

Bytovkou sa stále ozýva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

V skutočnosti je ťažké nájsť pôvod výkrikov. Bytový komplex Carré je priestranný a má niekoľko prístupových ciest. Stromy tiež odchyľujú zvukové vlny. Policajti však pokriky naďalej sledujú a zvyšujú počet hliadok.

Používatelia medzitým debatujú o pozadí výkrikov na internete. Niektorí teda majú podozrenie, že niekto stále prehráva zvukové záznamy. Iní zase podozrievajú duševne chorého človeka. Podľa Bildu však prevláda strach o človeka, ktorý je skutočne v núdzovej situácii.

Viac o téme: HasičiKrikZáhadaPolícia NemeckoŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu