Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tehotná žena (†29) prišla do nemocnice s bolesťami: Osudná chyba! Prepustili ju a po dvoch dňoch zomrela

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LICATA – Na talianskom ostrove Sicília postihlo mladý manželský pár obrovské nešťastie. Tehotná žena (29) sa sťažovala na bolesti. Skončila až v nemocnici, no lekári ju poslali domov. Bola to obrovská chyba. Po dvoch dňoch zomrela.

archívne video

Schválili sme Stratégiu ambulantnej starostlivosti do roku 2030, tvrdí Palkovič (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Na južnom pobreží Sicílie majú hlavy v smútku. V jednom momente prišli o život matka s nenarodeným dieťaťom. Tehotná žena (29) z mesta Licata v provincii Agrigento sa začala manželovi sťažovať na bolesti v krku. Informuje o tom Leggo. Tie sa cez víkend stupňovali, preto ju previezol do nemocnice San Giacomo d'Altopasso. Svoj stav opísala žena marockého pôvodu aj ošetrujúcim lekárom. Tí ju však namiesto hospitalizácie a ďalších vyšetrení poslali domov. 

Dve úmrtia  

Ako sa neskôr zistilo, bola to osudová chyba. Tehotná žena pobudla v domácej liečbe necelé dva dni a v pondelok siedmeho augusta náhle zomrela. Šok bol pre blízkych dvojnásobný, pretože zahynulo aj jej nenarodené dieťa. Tehotnú budúcu matku našiel mŕtvu jej manžel. Ako píše il Mesaggero, po privolaní záchranky a jej presunu do nemocnice sa jej stavu venovalo 118 lekárov. Bolo však už neskoro, pretože išlo o vnútorné krvácanie.

Tehotná žena (†29) prišla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vyšetrovanie

Po sťažnosti pozostalých o lekárskom pochybení prípad prebrala prokuratúra Agrigenta. Na základe jej rozhodnutia bola nariadená pitva mŕtvej ženy. Pledge Times informuje, že v súčasnosti sa prípadom zaoberajú karabinieri Compagnia di Licata, ktorí zisťujú, či existuje nejaká súvislosť medzi prepustením z nemocnice a náhlou smrťou ženy. Okrem toho sa vyšetruje aj samotný priebeh lekárskeho vyšetrenia a nastavenie prípadnej chybnej diagnózy. Do týchto chvíľ ešte nebola objasnená príčina smrti.

Viac o téme: VyšetrenieSmrťTehotenstvo TalianskoKrimiSiciĺiaLicataAgrigrnto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu