Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Príšerný nález v Česku: V kontajneri objavili zavraždené bábätko, polícia pátra po stopách matky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

LIPNO NAD VLTAVOU - Českí policajti vyšetrujú vraždu novorodenca, ktorého telo našli v kontajneri na posyp pri bytovom dome v Lipne nad Vltavou v Českokrumlovsku. Teraz pátrajú po matke dieťaťa. Polícia o prípade informovala vo štvrtok na svojom webe. Prípad rieši od pondelkového popoludnia, mŕtve novorodeniatko ale ležalo v kontajneri pri základnej škole zrejme už niekoľko dní.

"Krajskí kriminalisti na mieste vykonali neodkladné a neopakovateľné úkony a nariadili súdnu pitvu. Vo veci následne začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania zvlášť závažného zločinu vraždy," povedala juhočeská policajná hovorkyňa Lenka Krausová. Dodala, že kriminalisti žiadajú verejnosť, aby sa s informáciami, ktoré by mohli pomôcť pri vyšetrení prípadu, obrátila na linku 158.

archívne video

Kriminalisti zadržali dve osoby, ktoré páchali zverstvá na maloletej (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Krausová uviedla, že dôležité sú poznatky hlavne na obdobie medzi 10. a 17. júlom. V tom čase zrejme niekto mŕtve dieťa do kontajnera vložil. "Pátrame po človeku, ktorý sa v tom čase v mieste pohyboval. Zároveň žiadame vodičov, ktorí majú vo vozidle kamerový systém, aby si pozreli záznam z uvedeného obdobia a ak by si všimli zaznamenaný pohyb vo vyššie uvedenej lokalite a pri spomínanom kontajneri, aby sa tiež ozvali policajtom na linku 158," povedala hovorkyňa.

Ide o druhé násilné úmrtie dieťaťa v Česku v posledných dňoch, ktoré polícia vyšetruje. Od 20. júla sa zaoberá smrťou dojčaťa v Jihlave. V prípade kriminalisti obvinili z ublíženia na zdraví s následkom smrti štyridsaťtriročnú ženu.

Viac o téme: NovorodenecVraždaBábäťkoMatka Česko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu