Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Peter Mišík je v Ľubľane: So Slovinskom tradične podporujeme rozširovanie EÚ

Peter Mišík
Peter Mišík (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

ĽUBĽANA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Peter Mišík navštívil 21. júla 2023 Ľubľanu, kde sa stretol so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí Slovinskej republiky Markom Štucinom. Rokovanie potvrdilo výborné bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami a úzku spoluprácu na úrovni EÚ a NATO. Partneri diskutovali o regióne západného Balkánu, migrácii, konkurencieschopnosti európskej ekonomiky a budúcnosti Únie.

„Naše krajiny sú tradičnými podporovateľmi ďalšieho rozširovania EÚ. Prajeme si, aby naše hlasy v tejto otázke bolo počuť hlasnejšie aj v Bruseli. Demokratické a prosperujúce krajiny západného Balkánu budú prínosom nielen pre Slovensko a Slovinsko, ale pre celú Úniu,“ uviedol Peter Mišík.

Štátny tajomník sa stretol aj s Andrejom Benedejčičom, štátnym tajomníkom pre národnú a medzinárodnú bezpečnosť Kancelárie predsedu vlády Slovinska, s ktorým diskutovali o situácii na Ukrajine, ktorá sa bráni ruskej agresii. Peter Mišík ocenil pomoc, ktorú Slovinsko Ukrajine poskytlo a stále poskytuje.

Viac o téme: VzťahyRokovanieĽubľanaPeter Mišík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu