Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia vypočúvala 17-ročného nemeckého študenta za poškodenie Kolosea

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

RÍM - Rímska polícia v sobotu vypočúvala 17-ročného nemeckého študenta za zámerné poškodenie starovekej pamiatky Koloseum, informovali v nedeľu zdroje. Správu priniesla talianska tlačová agentúra ANSA.

Študenta, ktorý bol v sprievode učiteľa, prichytili, ako niečo vyrýva do muriva prízemia tohto svetoznámeho monumentu.Ide už o tretí takýto prípad za niekoľko týždňov. Je medzi nimi aj prípad mladého anglického turistu, ktorý minulý mesiac poškodil Koloseum tým, že do muriva amfiteátra vyryl kľúčmi svoje meno a meno svojej priateľky (Ivan + Haley 23).

Niektorí náhodní okoloidúci jeho čin nafilmovali

Niektorí náhodní okoloidúci jeho čin nafilmovali, údajne sa stal 23. júna, a video sa dostalo na sociálne siete. Talianski karabinieri potom páchateľa vypátrali. Anglickému turistovi hrozí pokuta najmenej 15.000 eur a väzenie až do päť rokov, uviedli talianski predstavitelia. Koloseum, rímska pamiatka stará približne 2000 rokov, je jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií v Taliansku a považuje sa za symbol Večného mesta. Bolo postavené v prvom storočí nášho letopočtu a považuje sa za najväčší amfiteáter na svete. V starovekom Ríme sa v ňom konali gladiátorské zápasy.

Viac o téme: PoškodenieŠtudentPolícia NemeckoKoloseum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu