Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Brazílii sa zrútil opustený obytný dom: Nešťastie si vyžiadalo 14 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIO DE JAENEIRO - Štrnásť ľudí vrátane šiestich detí prišlo o život v štáte Pernambuco ležiacom na severovýchode Brazílie, kde sa zrútil viac ako desať rokov opustený obytný dom ktorí využívali bezdomovci. Informovala o tom noci na nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na miestnych hasičov.

Budova na predmestí metropoly Recife sa zrútila ešte v piatok ráno. Počas následných záchranných prác sa pomocou psov podarilo nájsť živých troch ľudí — 15-ročné dievča, 65-ročnú ženu a 18-ročného muža, ktorý však neskôr na následky zranení zomrel. Zrútenú budovu obývali bezdomovci, hoci bývanie v nej bolo zakázané od roku 2010. Postavili ju počas hromadnej výstavby v 70. rokoch 20. storočia.

archívne video Prezidentka prijala deaflympionikov, ktorí v Brazílii získali päť medailí

Prezidentka prijala deaflympionikov, ktorí v Brazílii získali päť medailí (Zdroj: TASR / Martina Kriková)

Domy prezývané ako rakvy

Tieto domy s prízemím a tromi podlažiami prezývané rakvy boli charakteristické tým, že nemali nosné konštrukcie zo železobetónu, ocele alebo iných materiálov, uviedol denník Folha de Sao Paulo. Nešťastie v Recife je druhou podobnou tragédiou za necelé tri mesiace v štáte Pernambuco. V susednom meste Olinda sa v apríli zrútila budova, v troskách ktorej zomrelo najmenej päť ľudí. Zrúteniu domu v Recife predchádzali výdatné dažde.

Viac o téme: BudovaSmrťZrútenieBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu