Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dvaja pakistanskí vojaci zahynuli pri prestrelke s neznámymi militantmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tatan Syuflana)

ISLAMABAD- Dvaja pakistanskí vojaci zahynuli a jeden utrpel zranenia pri nedeľňajšej prestrelke s neznámymi militantmi v provincii Balúčistan na juhozápade Pakistanu. V pondelok o tom informovala pakistanská armáda. Správu priniesla agentúra AP.

Militanti údajne prepadli vojakov, ktorí pátrali po povstalcoch, následkom čoho sa strhla prestrelka. K prepadnutiu sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak AP pripomína, že k podobným akciám sa v minulosti priznal pakistanský Taliban alebo menšie separatistické skupiny.

Boj o nezávislosť od centrálnej vlády

Balúčistan je bohatý na ropu a separatistické skupiny tu podľa AP vedú povstanie už vyše dvoch desaťročí. Tamojším nacionalistom najprv šlo o získanie väčšieho podielu zo zisku z vyťažených nerastných surovín, avšak postupom času začali bojovať za nezávislosť od centrálnej vlády v Islamabade. Pakistanské úrady tvrdia, že povstanie medzičasom potlačili, avšak násilnosti v provincii pokračujú. Po útoku militantov z pakistanského Talibanu zahynuli v sobotu v Balúčistane traja policajti a jeden vojak.

Viac o téme: úmrtiePrestrelkaMilitantiPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu