Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hotová apokalypsa! V Alexandrii sa zrútila 13-poschodová budova: Na prízemí sa nachádzal supermarket

V Alexandrii sa zrútila budova. Zobraziť galériu (2)
V Alexandrii sa zrútila budova. (Zdroj: profimedia.sk)

ALEXANDRIA - K zrúteniu 13-poschodovej obytnej budovy došlo v pondelok v egyptskom prístavnom meste Alexandria, uviedli tamojšie médiá. Počet obetí zatiaľ známy nie je. Pod troskami zostali zakliesnení ľudia a záchranári v týchto chvíľach pátrajú po preživších.

Spravodajská stanica al-Arabíja zverejnila zábery, na ktorých bolo vidieť hasičov pred troskami v jednej z alexandrijských obytných štvrtí. Informácie o prípadných obetiach na životoch alebo zranených neboli bezprostredne známe, pod troskami však uviazol bližšie neurčený počet osôb. Záchranné tímy na mieste odstraňovali trosky a pátrali po preživších.

Egyptské médiá priniesli informácie, že sa na prízemí budovy nachádzal supermarket. Guvernér Alexandrie Muhammad Šaríf spresnil, že na budove pred jej zrútením vznikla "vertikálna trhlina". Byty v budove boli využívané ako letné ubytovanie, spresňuje DPA. Na výstavbu najvrchnejších poschodí podľa všetkého nebolo udelené žiadne povolenie. Medzičasom bol dokonca vydaný príkaz na ich odstránenie.

V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným

V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným, konštatuje DPA. V krajine sa každoročne vybuduje nespočetné množstvo stavieb bez povolenia, pričom stavitelia častokrát porušia bezpečnostné i technické normy. Dôvodom je často aj nedostatočný dozor zo strany úradov. Egyptská vláda sa v uplynulých rokoch pokúsila intenzívnejšie zakročiť voči nelegálnym stavbám.

 

Viac o téme: BudovaZrútenieEgyptAlexandria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu