Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zvrat v prípade zavraždenej Poľky Anastasie? Grécka polícia predviedla na výsluch jej partnera

Telo Anastasie objavili v nedeľu. Zobraziť galériu (2)
Telo Anastasie objavili v nedeľu. (Zdroj: anastazja_pati/Instagram)

ATÉNY - Grécky portál protothema.gr uvádza, že policajti, ktorí majú prípad unesenej a zavraždenej Poľky na starosti, opäť vyzvali na svedectvo 28-ročného partnera Anastasie, Michała, ktorý ako prvý informoval úrady o zmiznutí ženy. Dôvodom majú byť "tajné správy na mobil 27-ročnej ženy".

Policajti podľa portálu zavolali Anastasiinmu partnerovi, aby „získal objasnenia niektorých správ na mobilnom telefóne“.

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

Mobil 27-ročnej ženy našiel v sobotu napoludnie zamestnanec bezpečnostnej spoločnosti v opustenom dome v Marmari. Ako bolo uvedené, SIM karta bola vybratá z mobilného telefónu. Opustený dom je značne vzdialený od posledného prihlásenia aj od cesty, kde 32-ročný bangladéšsky štátny príslušník povedal, že opustil svoju priateľku. Mobilný telefón našli 500 metrov od domu podozrivého cudzinca a 1,5 kilometra od miesta nálezu tela 27-ročnej ženy – polícia sa však domnieva, že ho tam „niekto odhodil“.

Vyšetrovanie vraždy 27-ročnej Poľky v Grécku

Okresná prokuratúra vo Vroclave začala vyšetrovanie vo veci vraždy 27-ročnej Poľky v Grécku. Vyšetrovatelia budú v tomto prípade žiadať grécku stranu o všetky informácie a dokumenty.

Hovorkyňa okresnej prokuratúry vo Vroclave Anna Placzek-Grzelak v pondelok ráno pre agentúru PAP uviedla, že konanie vo veci vraždy 27-ročnej Poľky v Grécku už bolo zaregistrované a prebiehajú formálne úkony v tomto prípade.

Zvrat v prípade zavraždenej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: CNN Greece/YouTube)

Anastasia sa stratila v pondelok 12. júna na gréckom ostrove Kos, kde pracovala v jednom z hotelov. V nedeľu grécke médiá informovali, že našli telo 27-ročnej Poľky. Telo dievčaťa bolo zabalené vo vreci, pokryté konármi, informoval grécky portál in.gr.

Bangladéšan bol poslednou osobou, ktorú 27-ročná žena stretla predtým, ako zmizla. Policajné pátranie sa v posledných dňoch zameralo na blízke okolie jeho bydliska. V mužovom byte vyšetrovatelia našli Anastasiinu DNA. Nezvestná Poľka žila v Grécku so svojím priateľom, ktorý je tiež Poliak.

Viac o téme: VraždaGréckoAnastasiaPoľkaKos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu