Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Polícia vo Viedni v sobotu zatkla šesť osôb pri dvoch rôznych incidentoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúska polícia zatkla v sobotu troch mladých mužov, ktorí plánovali útok na dúhový pochod za práva LGBTIQ osôb vo Viedni. Ďalšiu trojicu osôb zatkli policajti v tomto meste v sobotu večer po tom, ako zaútočila na hostí v jednej z reštaurácii. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a APA.

Riaditeľ oddelenia pre štátnu bezpečnosť a spravodajstvo (DSN) Omar Haijawi-Pirchner povedal, že osoby vo veku 14, 17 a 20 boli zadržané ešte pred začiatkom pochodu, na ktorom sa v sobotu zúčastnilo približne 300.000 ľudí. Podozriví sú podľa Haijawi-Pirchnera sympatizanti extrémistickej organizácie Islamský štát, ktorí sa radikalizovali prostredníctvom internetu. Najmladší z nich je rakúsky občan čečenského pôvodu a ďalší dvaja sú tiež Rakúšania, pôvodne však pochádzajú z Bosny. DSN o ich plánoch vedelo už vopred, pozorne ich sledovalo a pri domových prehliadkach vo Viedni a meste St. Pölten v sobotu našlo dôkazový materiál vrátane zbraní.

Prokuratúra v St. Pöltene následne nariadila ich zatknutie. Rakúska polícia zatkla aj trojicu mužov, ktorí v sobotu okolo 21.45 h zaútočili na hostí v jednej reštaurácií vo viedenskej štvrti Favoriten. Boli vyzbrojení železnými tyčami a nožmi. Zadržaní muži vo veku 21 až 44 rokov sú tureckí občania. Polícia uviedla, že dve osoby utrpeli pri útoku zranenia a boli prevezené do nemocnice. Trojicu zatkli príslušníci špeciálnej jednotky viedenskej polície. Útočníci tvrdili, že boli sami obeťou útoku a konali v sebaobrane. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Viac o téme: ZatknutiePolícia Videň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu