Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragická nehoda autobusu so svadobčanmi: Detaily hrôzy, pri ktorej vyhaslo 10 životov! FOTO obetí nešťastia

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook)

CANBERRA – Polícia začala vyšetrovanie havárie svadobného autobusu, ktorá si v nedeľu v noci vyžiadala najmenej desať obetí. Policajné oddelenie pracuje s viacerými teóriami, prečo k tragédii prišlo. Ide o najsmrteľnejšiu dopravnú nehodu, ku ktorej za posledných tridsať rokov v krajine prišlo.

Mladomanželia si vybrali dátum sobáša počas predĺženého víkendu, aby sa hostia mohli dlhšie zabávať. V pondelok bol štátny sviatok vo väčšine austrálskych štátov.

K incidentu došlo v hmle krátko po 23:30 v nedeľu večer po tom, ako autobus vyzdvihol približne 40 hostí zo svadby, ktorá sa konala vo Wandin Valley Estate v Lovedale. Asi po 17 minútach cesty k ubytovaniu hostí v neďalekom Singletone autobus nabehol na kruhový objazd na Wine Country Drive v meste Greta v regióne Hunter Valley v štáte Nový Južný Wales severne od Sydney. Polícia potvrdila 10 obetí a 25 zranených, počety sa môžu ešte zmeniť, uvádza News.com.au.

Tragická nehoda autobusu so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

Úradujúca zástupkyňa komisára polície Tracy Chapmanová v pondelok ráno potvrdila, že vodič (58) bude obvinený. Momentálne sa nachádza zatknutý na policajnej stanici Cessnock. Utrpel iba ľahké zranenia. Vykonané testy ukázali, že neprekročil zákonný limit alkoholu v krvi. Podľa slov komisárky je v súčasnosti miesto činu predmetom skúmania vyšetrovateľov. "Máme dostatok informácií na to, aby sme zistili, že budú vznesené obvinenia, ale v tejto fáze nebudem zachádzať do podrobností o nich," povedala Chapmanová na tlačovej konferencii. "Okolnosti nehody nemôžem komentovať. Je príliš skoro."

Tragická nehoda autobusu so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)
Tragická nehoda autobusu so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

Miestni obyvatelia začali zvažovať možné okolnosti nehody

Podmienky boli v čase havárie také hmlisté, že niektoré helikoptéry privolané v dôsledku nehody nemohli v oblasti pristáť a namiesto toho sa museli odkloniť do neďalekého sídliska. V rozhovore pre ABC News Breakfast v pondelok ráno Jay Suvaal, starosta Cessnocku potvrdil, že na mieste činu bola výrazná hmla. Miestny majiteľ firmy v tejto oblasti pre ABC uviedol, že veľký kruhový objazd, kde došlo k nehode, bol vo výstavbe niekoľko mesiacov, pričom premávka bola obmedzená len na jeden jazdný pruh.

Viac o téme: NehodaSvadbaAutobusKruhový objazdAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu