Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Flákač roka! Muž trávil na toalete šesť hodín z pracovného času: TAKTO dopadol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Muž z východočínskeho mesta Tchien-ťin dostal od zamestnávateľa výpoveď. Dôvodom bolo, že trávil veľkú časť pracovnej doby na toalete. Nedávno súd potvrdil platnosť výpovede.

Muž, ktorého médiá označujú len ako Wanga, pracoval v nemenovanej spoločnosti. Trpel dlho trvajúcimi zdravotnými problémami. Ani operácia, ktorej sa podrobil v roku 2014, mu veľmi nepomohla. Preto musel tráviť aj niekoľko hodín na toalete, píše stránka The Philippine Star.

Projekt, ktorý pomáha „nezamestnateľným“ (Zdroj: WellGiving)

Lenže táto skutočnosť sa Wangovmu zamestnávateľovi nepáčila a v roku 2015 dostal výpoveď. Tomu sa to však nepáčilo a nemienil sa len tak vzdať. Celú vec preto dal na súd. Obhajoval sa tým, že kvôli zdravotnému stavu nemohol konať inak.

Aj spoločnosť sa však na súd pripravila. Súdu predložila záznamy, podľa ktorých Wang trávil na toalete až šesť hodín z pracovného času. Konkrétne medzi 7. a 15. septembrom 2015 navštívil toaletu viac ako dvadsaťkrát.

Spor sa po siedmich rokoch dostal až k najvyššiemu súdu. Ten nakoniec definitívne potvrdil, že výpoveď bola oprávnená. Wangove návštevy toalety totiž podľa rozsudku nezodpovedali rámcu „rozumných a normálnych fyziologických potrieb“.

Viac o téme: WcToaletaZamestnávateľVýpoveďČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu