Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nočný vlak z Paríža do Nice narazil do stáda kráv, zdržanie bolo deväťhodinové

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

PARÍŽ - Približne 400 pasažierov meškalo v noci na stredu deväť hodín, pretože ich vlak z Paríža do Nice narazil do stáda kráv. Informoval o tom francúzsky denník Le Parisien, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Cestujúcich presunuli na vlak idúci opačným smerom a v stredu ráno sa vrátili naspäť do Paríža, napísal denník. Vlak v utorok neskoro večer narazil približne do desiatich kráv rýchlosťou 150 kilometrov za hodinu - incident sa stal neďaleko obce Tonner severne od mesta Dijon, okolo 165 kilometrov od Paríža.

Sedem z týchto kráv zahynulo a niektoré uviazli pod lokomotívou. Francúzsky filmový režisér Cyril Dion, ktorý bol vo vlaku, vyzdvihol prácu záchranárov. "Bola to ťažká noc pre každého, kto musel odpratávať prekážky z koľají a čo najlepšie sa postarať o cestujúcich. Pre farmára, ktorý si musel odniesť mŕtve kravy, to nebola zábava." Ľudia pri zrážke neutrpeli zranenia. Rušňovodiča previezli do nemocnice na lekársku prehliadku. Trať bola uzatvorená v oboch smeroch až do stredy rána.

Viac o téme: NehodaVlakKravyStádoFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu